VPN är den bästa lösningen om man vill undvika övervakning eller cyberattacker genom att dölja sin IP-adress. Detta resulterar även i att man kan kringgå geografiska begränsningar hos exempelvis Netflix om man drar nytta av den rätta VPN-tjänsten. Hide.me VPN är en tjänst som kommer i både en gratisversion samt en prenumeration som man betalar för varje månad. Frågan är bara vad Hide.me VPN kan bjuda på och om det är värt att lägga pengar på tjänsten. Nedan ska vi tala lite mer om vad den här VPN-tjänsten består av samt vad fördelarna och nackdelarna egentligen är.

Snabbfakta om Hide.me VPN

Hide.me VPN är en tjänst som är enkel att använda och som bjuder på 24/7 live chatt för att lätt kunna få hjälp om man har några frågor eller funderingar. Krypteringen är mycket imponerande och om man skulle välja prenumerationen som kostar pengar kommer man inte att behöva lägga någon större summa på tjänsten. Om man bestämmer sig för att satsa på Hide.me VPN har man tillgång till 160+ servrar i 55 olika länder. De kan dessutom skryta med att de inte har några läckor och inte heller samlar in någon personlig information om användarna. Än så länge låter VPN-leverantören verkligen som ett äkta proffs.

Krypteringen

Ett av skälen till att det är så säkert att dra nytta av Hide.me är tack vare de avancerade krypteringsalgoritmerna. De använder sig av 256-AES kryptering, vilket är det första valet för högkvalitativa VPN-leverantörer som verkligen vill att deras kunder ska kunna förbli anonyma på nätet. Detta går så långt som att inte endast gömma ens IP-adress, utan att även skydda ens personliga data samt säkerställa att man förblir helt säker när man går ut på nätet via ett offentligt Wi-Fi.

För att se till så att Hide.me VPN blir ännu säkrare har de dessutom en kill switch. Det här betyder att sessionen omedelbart avslutas om anslutningen blir osäker för att garantera att ens information inte läcks. En majoritet av VPN-leverantörer har en kill switch, men det är ändå väl värt att nämna då det många gånger storslaget hjälper till.

Enkelförstått gränssnitt

Oavsett om man är en veteran eller nybörjare när det gäller att använda VPN-tjänster vill man naturligtvis att det ska vara så lätt som möjligt att navigera i applikationen. Här vet Hide.me VPN sannerligen var skåpet ska stå, och om man använder antingen en Mac eller PC tar det så lite som ett knapptryck att ansluta sig till Hide.me VPN. Därefter kommer man att få tillgång till en lista över de olika servrarna som man kan ansluta sig till. Man ser då både namnet på landet som servern befinner sig i samt en liten flagga bredvid för extra klarhet. Så fort man klickar på servern som är av intresse så blir man ansluten till den.

Hide.me VPN är lika enkel att använda på mobilen som den är på ens desktop. Även här har de jobbat hårt mot att man ska behöva klicka på så få knappar som möjligt för att få ansluta sig, och visst har de lyckats. Om man vill skräddarsy sin upplevelse kan man till och med gå in under ”inställningar” och få flera val som kan förbättra användningen av Hide.me VPN.

Att kringgå geografiska begränsningar hos Netflix

Det är ingen hemlighet att många väljer VPN-tjänster specifikt för att få tillgång till ett större Netflix-sortiment. Just Netflix har ett särskilt utbud i varje land, så vi som bor i Sverige kommer exempelvis inte att få tillgång till samma filmer eller serier som de har i USA. Med hjälp av en VPN kan man dock som sagt dölja sin IP-adress för att istället ansluta sig till en server i ett annat land, ett tillvägagångssätt som ser till så att man får tillgång till Netflix-sortimenten utomlands.

Olyckligtvis nog dröjde det inte länge förrän Netflix listade ut att dessa VPN-tjänster användes, och enda sedan dess har de arbetat med att försöka stoppa kunder från att ta sig in på Netflix om de använder en VPN. Hide.me VPN är en av tjänsterna som har blockerats, och just därför kommer man tyvärr inte att kunna kringgå de geografiska begräsningarna med hjälp av den här tjänsten. Man får istället vända sig till en annan VPN.

Nackdelar med Hide.me VPN

Tyvärr är listan med nackdelar ganska lång när det kommer till Hide.me VPN, inte minst när man talar om deras serverutbud. 160+ servrar i 55 olika länder kanske låter ganska imponerande om man inte tidigare har använt en VPN, men när man väl tar hänsyn till det faktumet att det bästa VPN-tjänsterna på marknaden bjuder på tusentals olika servrar så känns utbudet hos Hide.me VPN plötsligt väldigt litet. Nedladdnings- och uppladdningshastigheten kommer dessutom att falla rejält när man startar Hide.me VPN, någonting som naturligtvis är synd om man snabbt vill kunna ta sig ut på nätet utan besvär.

Gällande hur många enheter som samtidigt kan anslutas ligger det tyvärr bara på en. Om man vill kunna ansluta fler enheter än så får man lägga mer pengar på deras premium-prenumeration, vilket i slutändan gör det ganska dyrt att använda sig av Hide.me VPN. Om man är en stor familj med flera olika enheter kan man därför antingen behöva köpa flera Hide.me VPN prenumerationer eller betala mer för en premium-prenumeration. I vilket fall som helst är det inte idealt.

Den sista nackdelen som är viktig att ha i åtanke är hur begränsad gratisversionen är. Kanske väljer man Hide.me VPN specifikt för att det finns en gratisversion, men denne begränsar sig på så vis att man inte får använda mer än 2GB bandbredd, vilket man omedelbart överstiger om man försöker ladda upp eller ladda ner en fil. Samtidigt får man heller inte tillgång till mer än tre serverplatser. Många kommer därför inte att få den bästa upplevelsen med just gratisversionen.

3,8 rating
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.