Hotspot Shield VPN
2.8

Hotspot Shield VPN

Om du letar efter en bra VPN, men inte vet var du ska börja, har du kommit till rätt ställe. På den här sidan hittar du djupgående recensioner som ger dig en bra översikt över de viktigaste sakerna du behöver veta om de olika VPN-leverantörerna på marknaden samt deras styrkor och svagheter. Recensionerna har nu nått till Hotspot Shield VPN, som finns både som en reklamdriven gratisversion och som premiumversion. Här fokuserar vi naturligtvis på den betalda versionen, som ger dig bästa möjliga service.

Hur är säkerheten med Hotspot Shield?

En av de främsta anledningarna till att investera i en VPN-tjänst, till dina olika enheter, är just säkerheten – därför borde den naturligtvis vara helt topp. Många VPN-leverantörer använder samma så kallade säkerhetsprotokoll som kallas “OpenVPN” och som gradvis har blivit en garanti för utmärkt integritet och säkerhet. Hotspot Shield stöder emellertid inte OpenVPN utan använder istället sitt eget säkerhetssystem som heter Catapult Hydra, som förmodligen bör fungera minst lika bra. Ett påstående som stöds av det faktum att det välkända antivirusprogrammet från McAfee använder samma protokoll i sitt interna system.

Dessutom är en del av säkerheten, bakom ett VPN-system, att din IP-adress döljs vilket också borde vara en krav för ett bra system. Detta är också ett av de områden där premiumversionen av Hotspot Shield sticker ut. Det inbyggda programmet har en speciell funktion som skyddar din IP-adress, och därmed din specifika plats, om VPN-systemet oväntat stängs av under en kortare eller längre period. Hotspot Shield stänger nämligen av din internet-anslutning tills din VPN fungerar igen. Även om det kan verka irriterande att bli av med din anslutning, garanterar det din säkerhet.

Hastigheten är det inget fel på

Uppenbarligen kan maskering av en hel enhet vara rätt besvärligt, varför många VPN-leverantörer ofta fångas av en långsammare dator till följd av installationen av deras VPN. Detta är dock inte fallet med Hotspot Shield, som mycket väl kan ha fokuserat på detta område när de utvecklade deras program. Även om enhetens hastighet i många test sjunker något, är det ingenting jämfört med de flesta konkurrenterna, och praktiskt taget alla experter pekar på Hotspot Shield som marknadsledande just för skillnaden i hastighet.

Den slutliga domen

Så vad får du i verkligheten när du investerar i Hotspot Shield VPN, som inte redan nämns i ovanstående avsnitt? Du får här ett system som med ett abonnemang, som faktiskt kan användas på upp till fem olika enheter och enkelt kan blockera webbplatser som HBO eller Netflix, så att du också kan titta på amerikanskt innehåll. Det drar dock ner att systemet inte stödjer OpenVPN och att det inte finns mycket hjälp att få från utvecklarna, om systemet skulle orsaka problem. Hastigheten på VPN-programmet är dock något som ger ett stort plus i boken, så tveka inte att investera om det är något du verkligen behöver.

Hotspot Shield VPN finns både som en reklamdriven gratisversion och som premiumversion.
3.0
Servrar
3.0
Sekretess
4.0
Funktionalitet
1.0
Support
2.8 Totalt resultat
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.