NordVPN erbjuder en VPN-tjänst som ger användarna möjligheten att surfa anonymt och säkert på nätet. Utöver det är deras tjänst också bra för streaming, att ge åtkomst till geoblockerat innehåll och till torrenting/P2P. Deras stora servernätverk (5800+ servrar) använder OpenVPN-protokoll och AES 256-bitars kryptering (med dubbelt dataskydd), vilket är branschstandarden.

Vi har genomfört tester och gått igenom NordVPN, där hela serverns prestanda och deras sekretessfunktioner såväl som kundsupport har kontrollerats. Nedanför får du sju anledningar till varför vi rekommenderar att du använder det här VPN-programmet istället för en proxy eller gratis VPN.

Starka funktioner och add-ons

Även om NordVPN är relativt billigt, erbjuder de också en del riktigt bra funktioner som du kan se nedan.

 • IP-blandning: Ja
 • Netflix-åtkomst: Ja
 • Torrenting/P2P: Tillåtet
 • Ad-blocker
 • Åtkomst till deras DoubleVPN-server, som krypterar data två gånger
 • Servrar: 5800+ snabba och säkra servrar i 60 länder
 • Maximalt antal samtidiga förbindelser: 6

NordVPN har inte bara applikationer till både Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Android-TV, Chrome och Firefox, de har också detaljerade artiklar till protokollanslutning till dem och 40 andra mobil OS, Raspberry Pi enheter och routers. Till mobilanvändare erbjuder de också en gratis provversion i 7 dagar.

Kill switch: NordVPN stänger automatiskt ned din anslutning, om din VPN-anslutning blir avbruten, vilket blockerar din enhet eller nekar vissa programåtkomst till internet.

DNS-beskydd: Om du har konfigurerat din VPN-anslutning manuellt eller har nyligen återställt ditt Windows, kommer du troligtvis att uppleva DNS-läckor. Dina DNS-förfrågningar kommer därför vara helt oskyddade. NordVPN har dock vidtagit åtgärder så att du skyddas bättre och kan undvika läckor.

Onion över VPN: För extra skydd, eller för dig som önskar besöka deep-dark-web (TOR-nätverket), erbjuder NordVPN sig att dirigera om din trafik genom deras VPN först, för att sedan skicka den till Onion Router.

SmartPlay: SmartPlay-teknologi försäkrar att du har tillgång till mer än 400 geobegränsade streamingtjänster som Netflix, Amazon Prime, Pandora, BBC och så vidare. Med fler och fler VPN-servrar, som inte kan få tillgång till Netflix, är detta en smart funktion.

OpenVPN (bland annat tunnelprotokoll)

OpenVPN kommer med 256-AES-CBC med en 2048-bitars Diffie-Hellman-nyckel. I allmänhet vill vi dock se DH över RSA, då det möjliggör Perfect Forward Secrecy tidigare. Hos iOS- och MacOS-klienter krypteras du via ett IKEv2/IPsec-protokoll; AES-256-GCM och en 3072bit DH-nyckel.

Kort sagt så har NordVPN gått all-in på säkerhet och har använd långt bättre krypteringsalgoritmer än man sett tidigare.

Dubbel datasäkerhet

Om du väljer att aktivera den här funktionen, kommer NordVPNs dubbelkryptering att överföra din data via två VPN-servrar innan den når den hemsida eller program som du försöker att få tillgång till. Genom att länka din anslutning genom två VPN-servrar, krypteras alltså din data två gånger. Förutom dubbelkryptering känner den andra VPN-servern inte heller till din egentliga IP-adress. Alla anslutningar görs alltid via både UDP- och TCP-protokoll. Det här är helt enkelt en extra säkerhetsfunktion. Enda nackdelen med den dubbla datasäkerheten är att du får en reducerad hastighet.

Det är däremot inte sannolikt att du kommer att behöva den dubbla datasäkerheten – särskilt om du, som de flesta andra, främst använder den till Torrenting och Netflix-blockeringar.

Lagrar inte loggar

Medan vissa VPN-leverantörer lagrar logfiler, är det inte fallet med NordVPN. De övervakar dock en del mindre viktiga data som:

 • Data om serviceprestanda
 • E-postadress
 • Betalningsuppgifter

Ovanstående är något som nästan alla (om inte alla) VPN-leverantörer lagrar, och det är ingenting som du behöver oroa dig för. Inte minst då NordVPNs betalningsprocesser inte är bundna till deras huvudföretag.

Fungerar bra för Torrenting och Netflix USA

Eftersom NordVPN har en massa servrar, fungerar de väldigt väl med Torrenting och kan också komma förbi geoblockering på innehåll som exempelvis Netflix. Det bör påpekas att inte alla servrar fungerar med Netflix, då Netflix försöker att blockera vissa IP-adresser som hör till VPNs. Utöver det så är Torrenting också säkert och snabbt. NordVPN har gjort speciella P2P-servrar som ser till att hålla dina Torrenting-aktiviteter säkra och privata. Du får tillgång till P2P-servrarna via listan över ”Speciality” i deras applikation.

Stabil och snabb hastighet – bättre än genomsnittet

När vi utförde ett hastighetstest av NordVPN visade det sig att deras hastigheter är bland de bästa. För att mäta hur effektivt NordVPN egentligen är, utförde vi en mängd hastighetstester, och även om några av de absolut bästa VPNs lyckades uppnå nedladdningshastigheter på 70 Mbps+ och över, kom NordVPN faktiskt ut med 74,15 Mbps. I allmänhet är NordVPN alltså en snabb och effektiv VPN-leverantör.

Inga IP-luckor eller DNS-läckor

Varje gång vi testar en VPN, utför vi alltid flera olika test för att se om det sker några läckor eller luckor i vår DNS eller IP. För att göra dessa tester korrekt ställer vi in vår plats till deras US-server, som användes för övervakning av DNS-överträdelser på fem olika platser:

 • IPLeak.net
 • Perfect-Privacy.com DNS & IP-läcktest
 • Browserleaks.com för WebRTC-läckor
 • IPC.ax

Sammantaget kan du vara säker på att din IP och DNS troligtvis aldrig kommer att läcka när du använder NordVPN.

Kunnig kundtjänst via livechatt

NordVPN kan kontaktas via mejl eller genom deras livechatt. Eftersom vi själva testat ett urval av VPN-leverantörer, har vi ibland frågor eller behov av teknisk support. Oavsett om du är en nybörjare till VPN eller har mycket kunskap om det, kan du ibland få behov av hjälp, och då är det smart att ha en aktiv och effektiv kundtjänst inom räckhåll.

Alla VPN-leverantörer med självrespekt bör ha en plattform där användarna kan hitta artiklar, guider och information utöver livechatt och en snabb mejlsupport. NordVPN har både en effektiv kundtjänst via sin livechatt men också en databas med över 500 guider och artiklar, så att du alltid snabbt kan hitta hjälp. Det här är ett stort plus hos NordVPN.

Kan vi rekommendera NordVPN?

Helt ärligt: ja, vi kan rekommendera NordVPN. Det är säkert och snabbt, och verktyget är packat med högkvalitativa funktioner. Vidare så har NordVPN ett stort utbud av servrar med över 5800+ servrar i över 60 olika länder. Prestandan är stabil och snabbt, och kombinerat med utmärkt säkerhet och en förmåga att ta sig förbi geografiska blockeringar gör NordVPN till en ledande aktör bland urvalet av VPNs – om inte en förstaplats. Vi rekommenderar NordVPN om du letar efter en stabil och säker VPN, där du inte behöver tömma plånboken för att lägga vantarna på den.

5,0 rating
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.