Private Internet Access VPN
3.0

Private Internet Access VPN

Vill du dölja din IP-adress så att du kan surfa på webben privat? Då ska du använda en VPN-tjänst. Utan en VPN kan ditt internetföretag (internetleverantör) se dina Google-sökningar, besökta webbplatser – ja, alla dina aktiviteter online. Dessutom kan din internetleverantör dela denna information med reklambyråer, regeringar eller tredje parter och samtidigt är din personliga information ett attraktivt byte för diverse hackare.

Så det är en bra idé att använda en VPN-tjänst. Här ger vi dig en recension av Private Internet Access, som också heter PIA. PIA är bland marknadens billigaste VPN-tjänster, som ger dig bra skydd och andra intressanta funktioner.

Använd tjänsten på alla dina plattformar

Fördelarna med Private Internet Access är bland annat möjligheten att använda VPN-tjänsten på alla dina plattformar. Du får appar för Mac, Windows, iOS, Android och Linux. Du får också tillägg till din webbläsare som fungerar i Firefox, Chrome och Opera. Anslut upp till tio enheter samtidigt – med de flesta VPN-tjänster kan du bara ansluta fem enheter åt gången.

Oavsett vilken plattform du använder kan du få skydd med PIA. Nätverket har en bra storlek och finns i 32 länder med 3 394+ P2P-vänliga servrar. De extra tilläggen inkluderar allt ifrån inbyggd blockering av kända, skadliga webbsidor, spårare och annonser till extra hastighet i form av en SOCKS5-proxy, kundsupport och valet av önskad kryptering. Det finns alltså många fördelar med Private Internet Access.

En mängd betalningsalternativ

Om du vill dra nytta av VPN-tjänsten PIA väljer du från en mängd betalningsmetoder. Betala med PayPal, betalkort, Amazon Pay, Bitcoin eller BitPay. Välj om du vill betala månadsvis eller för hela året. Tyvärr är det inte möjligt att få en kostnadsfri testversion av tjänsten, men du får en sju dagars garanti. Om du inte är nöjd med tjänsten inom sju dagar kan du få tillbaka dina pengar. Men vi är säkra på att du kommer att vara nöjd med den användarvänliga och säkra VPN-tjänsten.

PIA använder OpenVPN-protokollet till att skydda din information. Detta ger dig bra skydd. Med bara några få klick kan du ställa in krypteringstypen till CBC, 256 eller AES-128 GCM. I själva verket kan du också stänga av krypteringen helt om du vill ha en så hög hastighet som möjligt. Dessutom kan du ställa in dataverifiering såväl som att välja lokala eller fjärrportar och önskad anslutningstyp. Private Internet Access tillhandahåller sin egen DNS, vilket minskar risken för DNS-läckor. Detta betyder dock inte att de olika apparna inte är flexibla – via Windows-klienten väljer du själv om du vill använda standard DNS eller anpassad DNS.

Inaktivera internetåtkomst med kill switch

Om din VPN-anslutning avbryts vid användning kan du inaktivera din internetanslutning med en så kallad kill switch. Vanligtvis tillhandahåller endast, de konkurrerande VPN-tjänsterna på marknaden, denna tjänst via skrivbordet – men med PIA kan du också göra det i Android och iOS.

Att använda Chrome-tillägget ger dig en massa extra skyddsfunktioner. Detta inkluderar bland annat blockering av information om placering, webbplats-hänvisningar, cookies från tredje part med mera. Med tilläggen är det enkelt för dig att lägga till dessa extra skyddsfunktioner, men du kan också välja att ställa in dem separat alldeles gratis.

Private Internet Access tillhandahåller sin egen DNS, vilket minskar risken för DNS-läckor.
3.0
Servrar
3.0
Sekretess
3.0
Funktionalitet
3.0
Support
3.0 Totalt resultat
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.