SaferVPN är ett Virtuellt Privat Nätverk-verktyg som skyddar din användardata mot Wi-Fi-säkerhetsrisker genom kryptering av användaranslutningar. Detta är en applikation för Windows, iOS, Android samt Chrome och Firefox, som är både elegant och användarvänlig. SaferVPN fokuserar på att skapa en felfri upplevelse så att du enkelt och smidigt kan komma åt anonymt och obegränsat internet med endast ett par klick.

Vill du lära känna verktyget bättre och också veta hur den här applikationen fungerar idag 2020? Lyckligtvis är det exakt vad du kommer att få svar på i det här inlägget där du kommer att presenteras med en fördjupad granskning av verktyget samt en recension av SaferVPN.

SaferVPN granskas i detalj och vi diskuterar allt från hastighet och kundtjänst till säkerhet och funktioner i SaferVPN. Dessutom får du också lite bakgrundsinformation om företaget och dess verksamhet. Streaming och Netflix-streaming kommer naturligtvis också att gås igenom.

SaferVPN funktioner:

 • Servrar: 700+ servrar i 34 länder
 • Kompatibilitet: Win, Mac, iOS, Android, Chrome, Firefox, TOR, routere, SmartTV och konsoler
 • Kryptering: 256-bit AES
 • Protokoll: OpenVPN, IKEv2 (som standard), IPSec, SSTP og PPTP
 • Killswitch: Ja
 • Webbläsartillägg: Ja
 • Maximum anslutningar: 5

Suveräna nedladdningshastigheter

SaferVPN är snabb… Medan vi använde SaferVPN lyckades vi faktiskt uppnå imponerande 79.23 Mbps på en EU-server, vilket gjorde SaferVPN till den femte snabbaste VPN som någonsin har granskats på VPNeksperten.dk. Nedan kan du se fler exempel på SaferVPN-hastigheter:

 • US server (New York)
 • Ping: 120 ms
 • Download: 57.47 Mbps
 • Upload: 23.09 Mbps
 • EU server (Amsterdam)
 • Ping: 43 ms
 • Download: 79.23 Mbps
 • Upload: 27.78 Mbps
 • Asia server (Hong Kong)
 • Ping: 323 ms
 • Download: 1.28 Mbps
 • Upload: 0.37 Mbps
 • UK server (London)
 • Ping: 46 ms
 • Download: 64.38 Mbps
 • Upload: 39.40 Mbps

Du bör alltid komma ihåg att ta dessa tester med en stor nypa salt, eftersom de också beror på många andra olika variabler och kan variera från enhet till enhet.

Nu när du vet om SaferVPNs sublima hastigheter, kanske du bara väntar på ett stort ”men”. Visst kan det inte vara möjligt för SaferVPN att erbjuda sina verktyg till ett budgetvänligt pris? Fel.

Smidig installation och användning

Många VPN-leverantörer ber dig starta om dina enheter när installationen är klar. Detta gäller däremot inte för SaferVPN. Förutom att du inte behöver starta om dina enheter är SaferVPN också ett av de mest enkla och lättanvända VPN-verktygen som vi någonsin har granskat. Cirka tre minuter efter att vi köpt verktyget var SaferVPN installerat och redo att användas på vår Windows-enhet.

SaferVPN erbjuder ett av de enklaste och mest användarvänliga gränssnitten vi någonsin har stött på, vilket gör SaferVPN lättanvänt. Du kan helt enkelt skydda din enhet med bara ett enda klick på en knapp. Det gör det också enkelt att hitta och optimera dina inställningar och se till att du har den perfekta anslutningen. SaferVPN har skapat en intuitiv design som gör det enkelt att navigera i deras gränssnitt och använda deras program.

Effektiv kundtjänst

Förutom att erbjuda ett enkelt och användarvänligt verktyg erbjuder SaferVPN också kundtjänst som överträffade mina förväntningar. Vi testade deras support genom att skicka ett antal frågor vid olika tidpunkter, några av dem är uppriktiga och andra utformade för att mäta effektiviteten hos deras team. Varje gång fick vi ett snabbt svar som hjälpte oss på några sekunder.

Vi kan inte se om de använder chattbottar eller inte, men med tanke på deras goda kundtjänst och vänlighet, måste vi helt enkelt applådera SaferVPN för deras support.

Israelsk jurisdiktion

SaferVPN har sitt huvudkontor i Tel Aviv, Israel, och eftersom Israel för närvarande är huvudpersonen i en växande och kaotisk politisk konflikt har det hindrat flera människor från att förlita sig på deras säkerhet. Ursprungligen var vi också lite oroliga, men efter att ha grävt, fann vi att Israel kanske är en av de bästa jurisdiktioner för VPN på grund av deras integritetslagar. Juridiskt sett har regeringen inte rätt att följa och övervaka vanliga medborgare. Även om det inte är idealiskt för en VPN-leverantör att ha sitt huvudkontor i ett land som är så djupt inne i en politisk konflikt, kan du fortfarande använda SaferVPN eftersom deras integritetspolicy är på din sida.

Killswitch och möjlighet för fem samtidiga anslutningar

Som vi redan nämnt erbjuder SaferVPN inga funktionsrika tjänster. Och för att vara ärlig… Vi är faktiskt ganska glada över att de inte gör det. Efter att ha använt deras VPN ett tag blev det tydligt för oss att de använde all sin energi till att optimera verktyget, skapa ett effektivt supportteam och erbjuda sina tjänster till ett överkomligt pris. SaferVPN åstadkommer få saker direkt till hands medan många av deras konkurrenter fullbordar saker på en acceptabel nivå.

Vissa kan bli besvikna över att de inte erbjuder många extra funktioner, men vi är glada över att de har fokuserat på de funktioner som är genuint relevanta och viktiga. Inklusive en killswitch och en utmärkt möjlighet att upprätta fem anslutningar samtidigt. Båda dessa funktioner är ytterligare tillägg till en redan sublim tjänst, och vi kan med gott samvete säga att deras killswitch fungerar exakt som förväntat.

Fungerar med vissa Netflix-servrar

När vi provade att ansluta till Netflix, fungerade SaferVPN. Det gällde inte alla servrar, eftersom Netflix löpande försöker att komma åt VPN-leverantörer för att blockera deras IP-adresser, så att deras geoblockering är intakt. US streaming fungerade bra, snabbt och enkelt, US East-servern kommer överhuvudtaget inte ansluta till Netflix, och den kanadensiska och brittiska servern blev blockerad av Netflix, Nederländernas server fungerade däremot bra.

Kan vi rekommendera SaferVPN?

Tyvärr kan vi inte riktigt det. Ändå är de inte ett dåligt val. De erbjuder en snabb och stabil hastighet, ett strömlinjeformat och väl fungerande gränssnitt samt bra kundtjänst. Allt till ett riktigt trevligt pris. Deras tjänster är inte problemfria och förhoppningsvis kommer företaget att förbättra deras Torrenting-prestanda och loggningspolicy. Trots detta var vår erfarenhet med SaferVPN ändå tillfredsställande.

Kan vi rekommendera SaferVPN? Tyvärr kan vi inte riktigt det. Ändå är de inte ett dåligt val.
3.0
Servrar
2.0
Sekretess
3.0
Funktionalitet
4.0
Support
3.0 Totalt resultat
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.