Teknologins framfart har resulterat i alltfler som ger sig ut på jakt efter en lösning gällande skydd mot cyberattacker, ett sätt att dölja ens IP-adress samt ett sätt att kunna kringgå geografiska begränsningar. Det är här som en VPN kommer in i bilden. Med en Virtual Private Network döljs en IP-adress för att ge en tillgång till en lång rad fördelar, men med så många olika VPN-leverantörer att välja mellan kan man behöva lite hjälp på traven.

StrongVPN är en av VPN-tjänsterna som har funnits på marknaden under en mycket lång tid, men kan de leva upp till alla de fördelarna som man vill få utav en VPN? Nedan ska vi ta en titt på både fördelarna samt nackdelarna med att använda sig av StrongVPN.

Snabbfakta om StrongVPN

Då StrongVPN slog upp sina portar redan 2005 och har funnits på marknaden under en lång tid bör man kunna förvänta sig att de har stor kunskap kring hur man tar fram en högkvalitativ VPN-tjänst. Trots detta finns det både många klara fördelar och nackdelar, så det gäller att väga dessa mot varandra innan man tar ett beslut kring huruvida man vill använda sig av StrongVPN eller inte.

För närvarande har de 650+ servrar i 26 länder och använder sig av bland annat krypteringsprotokollen 256-bit AES, OpenVPN med mera. Trots detta har de vissa problem med att hastigheten bromsas vid användning samt att kostnaden är relativt hög för en VPN-tjänst av denne kaliber.

Enheter och kill switch

En fördel med att dra nytta av just StrongVPN är att deras tjänst fungerar på alla de mest välkända enheterna. Man kan därför börja använda StrongVPN på antingen Mac, Windows, iOS, Android, Google Chrome och fler därtill. För att hela processen ska bli så enkel som möjligt har de även satt upp ett extensivt hjälpcentrum för att kunna komma igång med StrongVPN genom att följa de detaljerade instruktionerna. StrongVPN kommer också utrustat med en kill switch, vilket betyder att sessionen omedelbart kommer att avslutas om signalen är osäker. Detta är någonting som de flesta VPN-tjänster kan bjuda på, men det är ändå en fördel att StrongVPN har valt att inkludera den här funktionen.

En av de största positiva aspekterna med StrongVPN är dock att man kan ansluta 12 olika enheter på samma gång. Även de största VPN-leverantörerna brukar endast tillåta 2 olika enheter per prenumeration, så det är bra av StrongVPN att de har valt en bättre lösning. Stora familjer med flera enheter kan verkligen gynnas av att kunna använda samma VPN-prenumeration istället för att behöva köpa flera olika i samma hushåll.

Tillgång till Netflix utan geografisk blockering

Det må finnas många skäl till varför man väljer att dra nytta av en VPN, men den stora anledningen har alltid varit tillgången till ett större Netflix-sortiment. Beroende på vilket land man kommer ifrån har man nämligen ett utbud som är särskilt framtaget för det landet. Med andra ord kan vi i Sverige normalt sätt inte komma åt film- och serieutbudet som de har i exempelvis USA. Genom att dölja ens IP-adress kan en VPN se till så att man får tillgång till andra länders Netflix-sortiment, men det är inte alla VPN-tjänster som lyckas med detta då Netflix har snappat upp på kryphålet och satt stopp för det. Till och med några av de största och mest välkända VPN-tjänsterna kan därför inte längre låta en komma åt Netflix.

Lyckligtvis nog är StrongVPN en tjänst som tillåter en att komma åt Netflix utan att uppkopplingen saktas ner eller att underhållningen behöver buffra. Om man är ute efter en VPN-tjänst som man kan dra nytta av för att få tillgång till USA:s Netflix-utbud kan det därför vara en god idé att kika närmare på StrongVPN.

Högkvalitativ kundtjänst

En nackdel med rent för många VPN-tjänster är att det tar en ganska lång tid att få svar när man väl har skickat iväg en fråga. Detta är dock ingenting som man behöver oroa sig för när det kommer till StrongVPN. Om man kontaktar deras kundsupport genom att skicka iväg ett mejl kan man få svar redan efter en halvtimme. Dessa är inte heller kopiera-och-klistra-in svar utan professionellt skrivna svar från StrongVPN:s kundtjänst.

Pengarna-tillbaka garanti

StrongVPN är måna om att deras kunder ska vara nöjda med den tjänsten som de mottar, och därför kan man njuta av en 30 dagars pengarna-tillbaka garanti. Detta ger kunderna en chans att testa på denne VPN i nästintill en hel månad innan de kan bestämma sig för om de tycker om tjänsten eller om de förtjänar pengarna tillbaka.

Nackdelar med StrongVPN

Trots de många fördelarna kommer man dock även att stöta på ett flertal nackdelar när man använder sig av StrongVPN. En av dessa är att hastigheten inte är den bästa. Lyckligtvis nog har hastigheten fyrdubblats under den senaste tiden till en nästan acceptabel nivå, men om det knappt är okej efter de stora förbättringarna är detta enbart prov på hur hemsk hastigheten brukade vara tidigare. En ytterligare nackdel är hur utdaterat gränssnittet är till den grad då det nästan ser ut som ett Windows 98 program. Det inte så inbjudande gränssnittet tillsammans med det faktumet att det kan bli svårt att hitta alla de avancerade inställningarna gör detta till en stor nackdel.

En ytterligare nackdel som inte går att se förbi är deras priser. Trots att StrongVPN kan ses som en budget-VPN har de fortfarande priser som är dyrare än de mest populära och prestigefyllda VPN-tjänsterna på marknaden. Inte bådar detta gott om det finns bättre alternativ som även är billigare. Den enda fördelen i denne nackdel är att man kan välja en lång rad olika betalningsmetoder för att köpa StrongVPN, och det är till och med möjligt att betala anonymt med hjälp av Bitcoin. När allt kommer till kritan finns det både många fördelar och nackdelar med att använda StrongVPN, så det gäller att man tar en funderare innan man bestämmer sig.

Trots de många fördelarna kommer man dock även att stöta på ett flertal nackdelar när man använder sig av StrongVPN. En av dessa är att hastigheten inte är den bästa.
1.0
Servrar
3.0
Sekretess
2.0
Funktionalitet
3.0
Support
2.3 Totalt resultat
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.