Det finns många anledningar till varför det är en god idé att vända sig till en VPN, och den här tjänsten blir mer och mer viktig allteftersom teknologin utvecklas. Det är långt ifrån omöjligt att råka ut för en cyberattack och man kan övervakas av diverse företag samt regeringar när man minst anar det. Just därför blir en VPN den perfekta lösningen för att dölja ens IP-adress och att dessutom kringgå geografiska begränsningar på nätet. SurfEasy VPN är just den VPN-tjänsten som vi ska gå igenom idag, och nedan kan du läsa mer om vad fördelarna samt nackdelarna är med just den här tjänsten.

Snabbfakta om SurfEasy VPN

SurfEasy VPN är en VPN med mer än 1 000 servrar i 28 olika länder. Denne användarvänliga tjänst använder sig av den mycket högkvalitativa AES 256 vid kryptering samt tillåter en att kringgå Netflix geografiska begränsningar. Då SurfEasy VPN har en ganska resonabel kostnad finns det allt som allt många fördelar med att vända sig till just den här VPN-tjänsten.

Kryptering hos SurfEasy VPN

Säkerhetskrypteringen AES-256 som SurfEasy VPN använder sig av är så bra som det kan bli och används av alla de mest högkvalitativa VPN-leverantörerna på marknaden. OpenVPN protokollet används även om man drar nytta av SurfEasy VPN via antingen Windows, Mac eller Android- ett mycket bra val för största möjliga säkerhet.

Att hackare tar sig in är dock inte det enda som man behöver oroa sig för, utan det kan även hända att en VPN råkar läcka ens data till ISP:er. För att kontrollera hur säkert SurfEasy VPN egentligen är när det kommer till detta så kördes sex olika tester för att kika på anslutningen från alla håll och kanter. Finns det något kryphål som kan förse ens data i fara? Lyckligtvis nog visade SurfEasy VPN inga tecken på läckor under några av testen, och det här är en stor fördel för programmet.

Tillgång till Netflix

Frågan som de flesta ställer sig när de letar efter en proffsig VPN-tjänst är ”Fungerar Netflix?”. Det man talar om här är att använda en VPN för att ta sig förbi de geografiska begränsningarna hos Netflix. Varje land har nämligen ett specifikt utbud hos Netflix, och detta resulterar i att vi i Sverige inte kan se på alla de filmerna som exempelvis finns i det amerikanska Netflix-utbudet.

Med en VPN-tjänst som döljer ens IP-adress kan man komma förbi den här begränsningen, men olyckligtvis nog är det inte alla VPN-tjänster som klarar av detta. Netflix har nämligen blockerat en mängd VPN-tjänster så att man hindras åtkomst om Netflix känner av att man använder en VPN. Lyckligtvis nog kan man dock fortfarande komma åt Netflix om man använder sig av SurfEasy VPN. När fyra olika servrar testades så var det två varianter som fungerade, med andra ord fler än hos många andra VPN-tjänster.

Applikation som är enkel att använda

När man startar SurfEasy VPN applikationen kommer den att ladda fort utan några problem, och därefter är det lätt som en plätt att välja vilken server man vill ansluta sig till. Man klickar bara på symbolen som liknar en jordglob, och därifrån kan man välja precis den servern som man vill ansluta sig till- och visst finns det många servrar att välja mellan. SurfEasy VPN ger en tillgång till mer än 1 000 servrar i 28 olika länder.

Det finns förvisso andra VPN-tjänster med flera tusentals olika servrar, men SurfEasy VPN ligger trots detta mycket bra till om man jämför med de många andra VPN-tjänsterna som bara bjuder på några hundratals olika servrar.

Antalet enheter som kan användas samtidigt

En stor mängd VPN-leverantörer ger en tillgång till att ansluta omkring tre olika enheter samtidigt, och här står SurfEasy VPN ut i mängden. Man kan nämligen ansluta så många som fem olika enheter på samma gång om man väljer en av betalversionerna hos SurfEasy VPN. På så sätt kan hela familjen använda sig av sina enheter utan att känna sig begränsade eller att tvingas att köpa en ytterligare prenumeration.

Nackdelar med SurfEasy VPN

SurfEasy VPN kommer med vissa nackdelar, särskilt gällande hastigheten. Vid användning av vissa VPN-tjänster kommer man knappt att märka någon skillnad medan andra saktar ner internetanslutningen rejält. SurfEasy VPN är en av de VPN-tjänsterna där man kan räkna med att hastigheten kapas något enormt. Vid användning av en Europa-server saktas nedladdningar ner med hela 71 % medan uppladdningar saktas ner med 60 %. US-servrarna upplevdes en smula snabbare, men det var ingen större förbättring. Man får därför räkna med snigelfart när man drar nytta av SurfEasy VPN.

Gällande kundsupporten finns det tyvärr ingen live chatt och man får heller inte något bekräftelsemejl om man skickar iväg ett frågeformulär till dem. Om man dock kontaktar SurfEasy VPN via mejl kommer det inte att ta någon längre tid att få svar, så detta är vad man bör satsa på om man har några frågor eller funderingar. Ett stort problem är att SurfEasy VPN inte har någon kill switch. Denne används vanligtvis för att omedelbart avsluta ens session om anslutningen blir osäker. De flesta VPN-tjänster har en kill switch för att hålla sina användare säkra, så det är en stor nackdel att SurfEasy VPN inte har någon kill switch.

Sist men inte minst bör man ha betalningsmetoderna i åtanke. Det är möjligt att betala med de mest populära kreditkorten, men man kan tyvärr inte betala med kryptovalutor eller några andra betalningsmetoder utöver Paypal och kreditkort. Om man vill göra en mer anonym betalning genom att använda exempelvis Bitcoin kommer det här därför inte att vara möjligt. Med allt detta i åtanke är det viktigt att man kikar på både fördelarna och nackdelarna innan man tar sitt beslut kring huruvida man vill använda sig av SurfEasy VPN eller inte. Det finns en lång rad positiva aspekter, men även negativa.

2,0 rating
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.