TunnelBear har existerat sedan år 2011, och verksamheten grundades av Ryan Dochuk från Corporate Bear och Daniel Kaldor från Quantum Bear. Det råder inget tvivel om att det här är två herrar med massvis av erfarenhet och kunskap på området. De har arbetat för både Microsoft, RIM, Goldman Sachs och många fler. Det är därför inga tvivel om att de vet vad de gör, när det kommer till teknologi.

TunnelBear erbjuder både VPN, som är gratis, och VPN som du måste betala för. Vill du gärna läsa mer om TunnelBear. Har du kommit till rätt plats, då du kan bli mer insatt i det här företaget här i artikeln.

VPN-servrar spridda över 22 länder

Företaget TunnelBear har sitt högkvarter i Toronto. Trots det har man sina VPN-servrar utspridda över 22 olika länder i hela världen. Detta inkluderar städer i Australien, Asien, Europa, Nordamerika och Sydamerika. Just nu har TunnelBear mer än 350 olika servrar, vilket är ganska imponerande. I följande text får du en översyn av TunnelBear, så att du blir mer insatt i vad denna VPN-tjänst erbjuder och vilka eventuella brister som finns.

TunnelBear för inga loggar

Det första att nämna som är ganska speciellt med TunnelBear, är att det inte förs några logfiler och de är också väldigt strikta gällande det. Deras policy kring användarnas sekretess är ganska tydlig här och TunnelBear har inga loggar med följande data:

  • IP-adresser
  • DNS-förfrågningar
  • All information om appar, tjänster eller hemsidor

Det råder alltså inga tvivel om att denna VPN-tjänsten gör allt dem kan för att skydda din integritet som användare. Söker du därför en tjänst som du kan känna dig säker med, där tjänsten är i topp gällande säkerheten, bör du garanterat prova på TunnelBear. Det är dessutom viktigt att nämna, att de använder en 256 bit OpenVPN-kryptering, som är närmast omöjlig att bryta. Du är därför garanterat i trygga händer när du använder TunnelBear.

Faktumet att TunnelBear inte för några loggar är bra nyheter för den användare som är väldigt sekretessmedveten. I praktiken innebär det att TunnelBear inte säljer någon av den data de besitter.

Användarvänligt gränssnitt och solid kryptering

Något annat ganska speciellt med TunnelBear som definitivt är värt att nämna är dess gränssnitt, som är mycket användarvänligt. Det vill säga vem som helst borde kunna lära sig att använda TunnelBear. Dessutom erbjuder de en mycket solid kryptering, vilket gör det värt att överväga TunnelBear nästa gång du letar efter en ny VPN-tjänst. TunnelBear använder OpenVPN, som är bland de mest avancerade krypteringsprotokollen på marknaden just nu, och de gör det på allt annat än iPhones och iPads. Det vill säga iOS-enheter som använder 256 bitars IPSec/IKEv2 istället.

Gör det enklare att skydda sitt privatliv

TunnelBear upprepar ständigt för sina användare att de som använder deras tjänster skyddas av en björn – därav namnet TunnelBear – och detta gäller oavsett vilka aktiviteter de gör på webben. För att stödja denna punkt använder de en tecknad björn, som är ett mycket roligt och finurligt inslag. Lyckligtvis finns det emellertid tyngd i vad de säger, och genom flera studier och tester visar det sig att detta är en solid och bra VPN-tjänst som kan göra det lättare för dig att skydda din integritet.

Få 500 MB data per månad gratis

Du kan använda TunnelBear gratis, med upp till 500 MB data per månad. Några användare kommer att tro att 500 MB inte är mycket. Det räcker dock om du vill testa tjänsten – och glöm inte att det är gratis. Vidare så erbjuder TunnelBear också strömlinjeformade appar för iOS, Android, Windows och Mac. Dessutom finns det webbläsarappar för både Opera och Chrome, samt ett tillägg med tracker-blockering. Denna kan användas tillsammans med alla deras andra tjänster, eller så kan du använda den individuellt.

TunnelBear använder två krypteringsprotokoll

Som tidigare nämnts använder TunnelBear två krypteringsprotokoll, nämligen OpenVPN och IPSec/IKEv2. Tillsammans ger de dig 256-bitars AES-skydd. Den amerikanska regeringen använder till och med 256-bitars AES-kryptering för att skydda sin data. Därför kan du vara säker på att detta är ett extremt solitt krypteringsprotokoll som du kan lita på.

En annan viktig tjänst som TunnelBear erbjuder är VigilantBear. Detta är en tjänst som skyddar dig både när du är ansluten och inte ansluten till nätverket. Om du till exempel tappar din anslutning till Wi-Fi eller flyttar mellan olika punkter av Internet-anslutning finns det en överhängande risk att en del av dina data överförs till en icke-säker anslutning. VigilantBear ser till att det inte händer, och det fungerar därför som en så kallad killswitch.

Tjänsten kan upptäcka både DNS och IPv7-läckor

Januari 2017 genomfördes en stor och grundlig undersökning av kodningen hos TunnelBear, och det hittades inga svagheter eller andra obehagliga överraskningar hos tjänsten. I gengäld berömdes TunnelBear för att ha inkluderat funktioner som kan upptäcka läckor både hos DNS och IPv6, vilket är viktigt för att skydda din integritet på nätet.

I allmänhet bör det nämnas att TunnelBear inte upplever några läckor eller tecken på att deras krypteringsprotokoll har brutits på något sätt. Det är därför en indikation att TunnelBear är en mycket säker och stabil VPN-tjänst att använda.

Många användbara funktioner som killswitch

Dessutom är det viktigt att nämna att TunnelBear har några riktigt bra och användbara funktioner, bland annat:

  • Anonym IP
  • Killswitch (VigilantBear)
  • Fem samtidiga anslutningar.

Dessutom så är TunnelBear riktigt enkelt att använda och deras syfte är att göra VPN så enkelt och tillgängligt som det går, för alla typer av användare. Det råder ingen tvekan om att man lyckats med det här uppdraget. Deras app är exempelvis mycket enkel att använda. Det bör dock nämnas att man inte erbjuder alla avancerade inställningar som du får hos en högkvalitativ VPN-tjänst. Men om du bara vill ha en krypterad surfing, kommer denna process att bli mycket enklare för dig med TunnelBear.

5,0 rating
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.