I denna recension av VyprVPN tittar vi närmare på för- och nackdelarna med denna VPN-tjänst. Från första dagen har det schweiziska företaget Golden Frog förespråkat för integritet på nätet och deras VPN har tagit världen med storm. Frågan är dock om den kan leva upp till all den hype som funnits kring den?

VyprVPN – Vad kan den?

VyprVPNs främsta uppdrag är att skydda ditt privatliv på nätet, samt din internetanslutning. För att uppnå detta ger de användarna tillgång till sitt OpenVPN-protokoll samt PPTP, IPSex och L2TP, och de krypterar all din data genom sin säkra AES-256 krypteringsnyckel.

Men det slutar inte där… VyprVPNs har också utvecklat en teknologi som heter Chameleon, som krypterar din metadata, så att du kan fortsätta använda din VPN utan att bli upptäckt av DPI-skanningar. Om du använder din VPN från ett land som Kina, Ryssland eller Turkiet, kan det här vara en riktig livräddare. Tyvärr så är Chameleon endast tillgängligt för Android, Windows och Mac.

Loggningspolicy

Men en lång och rik historik, där de kämpat för användarnas privatliv och säkerhet på nätet, kan man förvänta sig att VyprVPN erbjuder en strikt loggningspolicy. Och bäst av allt är att det också stämmer!

Är VyprVPN snabbt?

Vi kan svara på det genom att använda ett enkelt ord: Ja! Våra hastighetstester visade att VyprVPN har en nedladdningshastighet på 74.48 Mbps och en uppladdningshastighet på 35.88 Mbps. Så det är ett riktigt bra resultat. VyprVPN erbjuder en sublim nedladdnings- och uppladdningshastighet.

Är VyprVPN säkert?

För att kontrollera om VyprVPN är både säker och privat genomförde vi flera skanningar med programvara för att upptäcka IP- och DNS-läckor, för att säkerställa att all vår information var skyddad och privat. Vi körde fyra tester och vi kan säkert dra slutsatsen att vi inte hade några IP- eller DNS-läckor när vi använde VyprVPN, vilket är en enorm fördel med verktyget.

Vi beslutade också att göra en VirusTotal-skanning för att säkerställa att Golden Frog inte tillät malware eller adware åtkomst till våra enheter. Återigen visade det sig också att VyprVPN är en säker VPN-leverantör.

Fungerar VyprVPN med Netflix?

Ända sedan Netflix började geoblockera användare som använde en VPN för att komma åt filmer och serier i andra länder, har det blivit otroligt svårt att hitta en VPN-leverantör som ger grönt ljus för att streama Netflix-innehåll. Vi testade VyprVPNs kompatibilitet med Netflix, och det visade sig att deras VPN varken kunde streama eller ge åtkomst till Netflix från sina EU-servrar.

Är torrenting tillåtet?

Även om VyprVPN och Golden Frog har hållit en låg profil gällande deras hållning till P2P-delning av filer och torrenting, såg vi (via deras webbplats) att VyprVPN tillåter sina användare att använda BitTorrent, men om du däremot bryter mot upphovsrättslagar kommer din användning troligtvis att avbrytas och tas bort.

Vilka enheter stöder VyprVPN?

VyprVPN är kompatibelt med både Android, Windows, Mac och Linux. Dessutom anonymiserar VyprVPN också din router, Apple TV samt Android TV. Som det ser ut just nu så erbjuder inte VyprVPN webbläsartillägg för Google Chrome, Safari eller Internet Explorer. VyprVPN är inte heller kompatibelt med TOR (Onion Router) eller andra tredjeparter, och om du letar efter ett extra lager av säkerhet och anonymitet, bör du titta på en annan VPN-leverantör.

Är VyprVPN lätt att använda?

Ett av de områden där VyprVPN verkligen skiner, är när det kommer till användarvänligheten. Vi har testat flera olika VPN-leverantörer, och VyprVPN är hittills den enklaste att använda. Efter bara ett par klick, där du bland annat samtycker till deras tjänstvillkor, laddas VyprVPn ned på din enhet. Efter det välkomnas du till deras användarvänliga gränssnitt som gör det enkelt att få tillgång till inställningar och snabbt ändra anslutning, tunneling protocol eller DNS-inställningar. Allt som allt erbjuder VyprVPN sina användare en enkel och användarvänlig applikation.

Servrar och extrafunktioner

Med mer än 700 servrar i 70+ länder erbjuder VyprVPN sina användare tillgång till ett av de absolut största nätverken och serverparkerna som vi någonsin har granskat på denna webbplats. Dessutom är de också en av få VPN-leverantörer som skriver och hanterar sina egna servrar och DNS-servrar, vilket är bra för användarnas privatliv.

Detta betyder att de äger hela nätverket du använder när du är ansluten till deras VPN, så att de är de enda som har tillgång till dina personuppgifter. De erbjuder också en fantastisk killswitch-funktion som ser till att alla dina aktiviteter stängs av om du skulle kastas ut från en av deras servrar.

Hur fungerar VyprVPNs kundtjänst?

En av de största förbättringarna som vi har upptäckt på VyprVPN sedan den senaste recensionen, är deras kundtjänst. Förra gången var vi tvungna att vänta 14 timmar för att få ett svar, vilket var långt ifrån den utlovade supporten, som borde vara tillgänglig 24/7. Den här gången gick det däremot mycket snabbare. Vi fick svar på alla våra frågor inom tio minuter, vilket är en rejäl förbättring från förra gången.

Ännu viktigare är att VyprVPN nu erbjuder support via livechatt till användare som inte kan vänta och som behöver ännu snabbare support.

Kan vi rekommendera VyprVPN?

Ja och nej. VyprVPN är en super VPN-leverantör som erbjuder sina användare tillgång till smarta och säkra säkerhetsfunktioner, en enorm serverpark, Netflix (utanför EU) och bra kundtjänst. Ändå saknar de en anonym betalningsmetod och det finns också vissa farhågor när det gäller att ladda ned filer via torrent, eftersom de kan utgöra ett allvarligt problem för vissa användare. Med tanke på mängden utmärkta VPN-lösningar som också ligger inom samma prisklass är det svårt att motivera att man väljer VyprVPN över en av de snabbare och mer funktionsrika konkurrenterna. Men om din primära oro handlar om säkerhet och anonymitet är VyprVPN en av de absolut bästa VPN-leverantörerna på marknaden.

Fler inlägg hittar du här:

Snabb lån

4,3 rating
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.