I dagsläget har det blivit mycket vanligt att dra nytta av en VPN när man dagligen surfar på nätet. Förutom att undvika cyberattacker och övervakning från diverse håll kommer ens IP-adress även att döljas så att man kan komma åt sidor som annars hade varit blockerade i vårt avlånga land. PureVPN är en av de hundratals VPN-tjänsterna som finns på marknaden, så hur högkvalitativ är den här tjänsten egentligen och vad är deras fördelar samt nackdelar? Fortsätt att läsa för att ta reda på allt det som man kan tänkas behöva veta om just PureVPN.

Snabbfakta om PureVPN

VPN-tjänsten PureVPN hade sin början år 2006 och är därför en av de äldsta VPN-leverantörerna på marknaden – för att inte tala om en av de största. När de startade upp hade de enbart två olika servrar att välja mellan, men numera har de kommit långa vägar sedan dess. Utbudet för närvarande består av 2 000 servrar i 180 olika länder. Detta är mycket imponerande då omkring 500 servrar sägs vara ett proffsigt utbud. Man kan förvänta sig en säker tjänst om man väljer PureVPN, men det är väl värt att nämna hur deras högkvarter befinner sig i Hong Kong, en jurisdiktion som inte har det bästa ryktet.

Enheter och kill switch

Oavsett vilken av de stora enheterna som man använder kommer man med största sannolikhet att kunna använda PureVPN. De fungerar nämligen med exempelvis Mac, Windows, Android, iOS och Linux- och som om detta inte vore nog kan PureVPN fungera med ens routrar, Smart TV, Chrome, Firefox samt många fler därtill. Gällande mängden enheter är det vanligt att VPN-tjänster enbart tillåter en att ansluta omkring tre enheter samtidigt, en stor nackdel för barnfamiljer som vill ansluta en mängd enheter via samma prenumeration. Lyckligtvis nog bryter PureVPN den här trenden genom att låta en ansluta till ett enormt antal olika enheter, vilket är en stor fördel för användare av tjänsten.

Det är dessutom värt att nämna hur PureVPN har en så kallad ”kill switch” som ser till så att sessionen stängs ner direkt om anslutningen skulle bli osäker. Detta är dock en funktion som i princip alla VPN-leverantörer för närvarande erbjuder.

Unika funktioner

PureVPN har en lång rad mycket intressanta funktioner som man definitivt inte vill missa. De har exempelvis ett DDoS skydd, stöd för alla de största protokollen, en NAT brandvägg, ”port forwarding” samt den tidigare nämnda kill switch. Med alla de olika inställningarna och funktionerna kan man få en mycket skräddarsydd VPN-tjänst som till och med kan få de mest högkvalitativa VPN-leverantörerna att se funktionslösa ut. Det är dock värt att nämna hur vissa av dessa funktioner har problem som bör fixas innan man kan kalla tjänsten fantastisk. Det kan nämligen vara så att kill switch funktionen inte alltid går igång som den ska, någonting som är extremt viktigt.

Live kundtjänst

När det finns så många VPN-leverantörer som enbart erbjuder kundtjänst i form av ett frågeformulär så är det definitivt ett steg i rätt riktning att PureVPN har en live chatt som man kan dra nytta av. Här kan man förvänta sig att få snabba svar på sina frågor, och de svaren som man får är generellt helt okej. Ibland kommer man att motta kopiera-och-klistra-in svar som inte helt och hållet svarar på ens frågor, men om man då återigen klargör vad man undrar om så mottar man snabbt den hjälpen som man behöver.

Mycket billig tjänst

Om man är ute efter en billig VPN så är det PureVPN som man bör titta närmare på. De har nämligen en av de billigaste VPN-tjänsterna på marknaden. Som en extra fördel kan man dessutom betala med i princip vilken betalningsmetod som helst där till och med kryptovalutor och Target-presentkort accepteras. Som om detta inte vore bra nog har de även en pengarna-tillbaka garanti som varar i hela 30 dagar.

Kan användas hos Netflix

För en VPN är det ganska viktigt att denne ska kunna fungera hos Netflix: detta är i själva verket en stor anledning till varför så många numera använder VPN-tjänster. Det man vill komma åt är sortimentet av filmer och serier utanför Sverige då Netflix olyckligtvis nog har ett särskilt utbud för varje land. Om man drar nytta av en VPN kommer man förbi den här geografiska begränsningen för att få tillgång till sortimentet i till exempel USA eller Storbritannien. Netflix har dock fått upp ögonen för den här processen och blockerat en stor mängd VPN-tjänster från att kunna fuska sig igenom deras system.

PureVPN är en av de VPN-tjänsterna som man fortfarande kan använda för att kringgå den geografiska begränsningen hos Netflix. När vi testade fyra olika servrar så var det två av dem som lyckades att komma in på Netflix, och detta är mycket imponerande med tanke på hur många VPN-tjänster det är som inte kommer åt Netflix alls.

Nackdelar med PureVPN

Tyvärr är det inte alltid en vals på rosor när man använder sig av PureVPN- de har även ett flertal nackdelar som man bör ha i åtanke. En av dessa nackdelar är hur nedladdningshastigheten definitivt inte är så snabb som man skulle vilja. En ytterligare stor nackdel är säkerheten, och visst är det av yttersta vikt att säkerheten ska vara på topp när man använder en VPN. Olyckligtvis nog ser det inte jättebra ut när man kontrollerar deras system för att hitta läckor. Ett antal kunder har nämligen märkt att deras DNS och personliga IP-adress har läckts medan de använde PureVPN. Om man frågar kundtjänsten om detta får man som svar att det har lösts, men tidigare kunder med bevis talar för en helt annan historia.

Trots de många fördelarna får man inte glömma bort läckorna eller den sakta nedladdningshastigheten, så detta är någonting som man bör ha i åtanke om man överväger att använda PureVPN. Om man kan se förbi dessa problem har de dock mycket att bjuda på såsom Netflix-tillgång, användning på många enheter samt en mycket låg kostnad.

3,0 rating
Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.