Att tänka på när du ska välja VPN

Det finns väldigt många olika VPN-tjänster idag. Det här kan göra det väldigt jobbigt att välja vilken tjänst du ska använda. Som tur är får du massvis med information här hos oss på vpnexperten som kan underlätta en del.

Men du bör inte blint välja just det som vi rekommenderar. Det är trots allt bäst om du också gör din egen analys och väljer en VPN-tjänst som passar perfekt just till dig. Det finns en hel del olika kriterier som avgör vilken som är bäst för dig. Vidare så kan dina behov skifta en del beroende på hur du hade tänkt dig att använda den.

Det är därför bra om du sätter dig in i dessa olika faktorer och kriterier som avgör om det är värt att investera i VPN eller inte. Samtidigt är det såklart väldigt bra om du också lär dig vad VPN är.

Priset är inte allt

En av de första sakerna du troligen kommer att kolla på är såklart priset. Allt som oftast betalar man för att använda VPN och du får då välja om du vill betala månadsvis eller årsvis, ibland erbjuds också kvartalsvis betalning. Något du snabbt kommer att lägga märke till är hur mycket priserna kan skilja sig åt mellan olika företag.

Ett vanligt misstag som många gör här är att anta att den dyrare VPN-tjänsten är mer avancerad eller har fler funktioner. Det stämmer däremot inte alltid, det finns faktiskt en hel del VPN-tjänster som är riktigt billiga och dessutom har otroligt bra funktioner.

Här på sidan kan du till exempel hitta flera bra VPN-leverantörer som erbjuder väldigt rimliga priser, som exempelvis Mullvad och NordVPN. Om du vill gå ytterligare ner i pris kan du alltid kolla om den tjänst du valt erbjuder rabatt vid exempelvis längre prenumerationer.

Viktigt med enkel användning

Något som är värt att tänka på är att en del VPN-tjänster är lite mer komplexa och kan vara ganska svåra att använda. Dessa riktar sig ofta till de personer som redan är bra på IT och som förstår sig på hur dessa program fungerar.

Om du däremot är mer av en amatör så kan det vara bättre att skaffa en VPN-tjänst som är mer lättanvänd. De större namnen på marknaden brukar vara väldigt enkla. Du väljer helt enkelt vilket land du vill ”surfa ifrån” och sedan trycker du på en startknapp. Det blir knappast enklare än så.

Om du däremot är väldigt kunnig så kan det istället vara värt att se efter en VPN-tjänst som, i större utsträckning, låter dig anpassa programmet efter dina egna behov. Det finns gott om dessa på marknaden och det blir inte svårt att hitta något av dem. Även en del enklare tjänster kan ibland erbjuda en del alternativ för anpassning.

Etablerat företag för ökad trygghet

Det dyker hela tiden upp nya företag som erbjuder olika VPN-tjänster. Dessa kan ofta komma med olika erbjudanden och nya funktioner för att försöka locka till sig nya kunder. Det finns dock en del risker med att använda dessa företag.

Nya företag har inget direkt CV eller rykte och du hittar sällan många recensioner om dem. Det är därför viktigt att istället se efter mer etablerade företag på marknaden. Dessa har mycket fler recensioner och du kan enkelt hitta en hel del för- och nackdelar med deras tjänster.

Det här gör det enklare att hitta säker och trygg VPN som håller dig helt anonym och säker på nätet. Du kan också använda sajter som vår för att hitta alla VPN-tjänster som faktiskt är värda pengarna. Då hittar du väletablerade företag som är noggrant kontrollerade och som är rekommenderade att använda för den som är ute efter kvalitet.

Det dyker hela tiden upp nya VPN-tjänster och alltfler använder dessa program. Du kommer för den sakens skull därför inte så att få brist på alternativ heller.

Viktigt vilket land företaget finns i

Något som är värt att tänka på är att många länder idag har en hel del övervakning. USA, Storbritannien och en del andra länder i västvärlden har idag många metoder för att övervaka internetanvändare.

Det här innebär bland att det i vissa fall kan vara otryggt att använda en VPN-levrantör som är placerad i ett sådant land. Det behöver däremot inte vara ett stort problem då dessa länder ofta har lagar som samtidigt skyddar företagen. Sverige har till exempel en del övervakning, men har samtidigt konsumentlagar som gör det möjligt för VPN-företagen att radera alla deras användarloggar.

Det här är givetvis något som vi tar upp i våra recensioner och som även kontrolleras av andra sajter. Det är därför tryggt att använda många av de större företagen, även om de är etablerade i länder som utövar denna typen av övervakning. Men det är däremot värt att tänka på om man vill vara så säker som möjligt.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.