Friheten

Att ha en bil ger en stor frihetskänsla. Att bara kunna sätta sig i bilen och åka vart man vill, stanna vart man vill och hur länge man vill genom att bara köra på. Packa väskan och dra ut i Europa utan en massa tidtabeller att följa kan ge vem som helst fjärilar i magen.

Bilen är det många som har en dröm om. Många människor tänker på friheten just i att kunna ta sig från A till B utan att behöva följa tider och ge sig iväg till hållplatser. Har man arbete som ligger avsides och kanske med knepiga tider är det klart bilen underlättar. Kanske är det i sådana fall även en förutsättning för att arbetet ska kunna genomföras.

Medan bilen ger många människor frihetskänslan och skapar förutsättningar för vissa livssituationer kan bilen ge andra stress. Ekonomisk stress t.ex. då bilen trots allt kostar en hel del i sig själv och har man dessutom inte så mycket vare sig kunskap eller större intresse så kan det bli en dyr historia.

Stress för olyckor och andra akuta situationer kan också stoppa en från att ens försöka ta körkort, även om man samtidigt drömmer om den där friheten.

Andra har bilen som en direkt eller indirekt inkomstkälla. Att köra taxi, linjetrafik, budbil av olika slag, sopbil, ambulans, polis osv. Inom många yrken är bilen en förutsättning för sig kunna genomföra arbetet. Även mekaniker, bensinstationer och verkstäder behöver bilen för att kunna få inkomst. Bilen i sig har skapat många arbetstillfällen för människan från tillverkning ända fram till skrotning. Det sparar också enormt med tid att kunna ta sig runt med ett så snabbt fordon som bilen och på det sättet underlättar bilen för olika branscher att kunna tjäna mer pengar. Bilen har en större plats i samhället än vad en del människor vill tro.

Men friheten är nog det som lockar de allra flesta bilsugna människor från början. Även om ordet frihet kan skilja sig för olika personer. Frihet som i att kunna skaffa sig en lön, frihet som i att kunna ta sig runt både i egna staden, landet eller kontinenten eller frihet ur ett tidsbesparande perspektiv då tiden till och från arbetet minskar och att man då t.ex. får mer tid över hemma eller hinner med sin fritidsaktivitet man annars inte skulle hinna med.

Ska man skaffa en bil finns det en del att tänka på kring köp, både när det gäller köp av ny bil men framförallt när det kommer till marknaden med begagnade. Många gör rena förlustaffärerna och det finns många regler att hålla sig till när det kommer till att ta över kontrakt som man behöver känna till och uppdatera sig kring när det är dags för ett köp. Ett bilköp är många gånger en stor investering så det gäller att man väljer noggrant även om fingrarna kliar och glädjen av att kunna bli bilägare tar över. Is i magen är ett uttryck som lämpar sig väldigt bra just i denna situation!

Men hur som helst, njut av bilen och friheten den ger. Här kan du läsa mer om bilar.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.