Höj säkerheten när du handlar Bitcoin med VPN

När vi gör saker online så lämnas spår efter oss och företag och personer kan se vad det är vi håller på med. Kryptovalutor är otroligt säkert. De bygger på en teknologi som är tungt krypterad. Men även om valutan är säker är inte det du gör för att handla med valutan skyddat. Därför behöver du en VPN.

Bitcoin och andra kryptovalutor har blivit väldigt populärt, det har knappt gått att undgå om man följer nyheterna. Från att inte ha existerat före 2009 till att vara på allas läppar idag. Det är inte bara de stora investerarna som handlar med kryptovaluta. Även många småsparare har fått ögonen för det.

Det är få fenomen där man sett en liknande utvecklingskurva och dör framtiden ser än ljusare ut. Många går i tankar att borja handla med kryptovaluta och det är lättare än någonsin att komma igång. Affärerna görs från en uppkopplad enhet som en dator eller telefon, sidorna man använder för att göra dessa affärer är oftast gratis och det finns många exempel på de som gjort fina förtjänster.

Populariteten kan vara ett problem

Att det blivit så stort och att småsparare i allt större utsträckning handlar med kryptovalutor är positivt ur de flesta synvinklar. Privatpersoner får möjlighet att enkelt ta del av de möjligheter som proffsen vanligtvis investerar i. Men där ligger även problemet.

Det är inget problem att fler använder kryptovaluta eller att det är fler som investerar i det. Snarare tvärtom. Problemet ligger i att de småsparare som investerar i det inte tänker på sin säkerhet online på samma sätt som vissa andra användare gör. Något som gör att de blir sårbara.

Kryptovaluta är säkert – beteendet runt omkring är inte det

Kryptovalutorna bygger på ett system där informationen som utgör själva valutan har en väldigt hög nivå av kryptering. Där av prefixet krypto. Själva valutorna är väldigt säkra och det är inte heller dit man ska rikta eventuella extra försiktighetsåtgärder.

Det är beteendet runt transaktionerna som bör synas. Företagen som tillhandahåller plattformarna har ofta en god säkerhet, men när man sitter vid sin dator eller på sin telefon är man ständigt övervakad av olika parter. Orsaken till att de vill övervaka ditt beteende på internet beror på vem det är som ligger bakom den.

En VPN ger ett bra skydd

Det man företar sig på internet kan alltså ses av tredje part, den privata information som är förknippat med detta är alltså inte så privat som man först tror. Men denna sårbarhet går som tur är att göra någonting åt.

Genom att installera och använda en VPN så är man betydligt mycket mer säker än utan. Det ger en högre nivå av integritet som de flesta uppskattar. På detta sätt är den information som du vill ska vara privat just det. Det finns ingen anledning att olika tredje parts aktörer ska veta hur ditt beteendemönster online ser ut.

Det går alltså att handla säkert med Bitcoin, Dogecoin eller någon annan kryptovaluta online.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.