Hur LEI-nummer fungerar och varför du bör ansöka om ett idag

Beroende på vilken typ av företag du driver kan det vara ett måste att ansöka om ett LEI-nummer, men det är inte alla som är medvetna om vad ett LEI-nummer egentligen är. För att du ska få ett hum om hur det fungerar och var du kan ansöka om det redan idag ska vi nedan kika närmare på detta ämne.

Vad är ett LEI-nummer?

LEI är en förkortning som står för Legal Entity Identifier och syftar på en typ av internationellt organisationsnummer. För ett stort antal företag som är intresserade av att handla med värdepapper är det ett måste att ha ett LEI-nummer, och det kan därför vara så att just du är i behov av att ansöka om ett LEI-nummer redan idag.

Vem är det då mer specifikt som behöver ett LEI-nummer? Här i vårt avlånga land är det ett företag med ett ORG-nummer som handlar med bland annat aktier, obligationer och andra värdepapper, men även en juridisk enhet utan ett ORG-nummer som handlar med värdepapper. Du som har en enskild firma behöver inte oroa dig för LEI-nummer, men om ovannämnda exempel stämmer in på dig kan det vara hög tid att börja ansöka.

Hur får du tag på ett LEI-nummer?

Att ansöka om ett LEI-nummer kan du smidigt göra hos Leiservice.se, och processen är inte särskilt komplicerad. LEI Service drivs av professionella handlare som sköter din ansökningsprocess från början till slutet. Du fyller helt enkelt i en applikation som inte tar mer än en minut att skicka in. Därefter väntar du i 1 – 48 timmar på att informationen ska bekräftas och därefter får du ta emot ditt LEI-nummer. Svårare än så är det inte!

Ha i åtanke att du betalar på årsbasis, men du får tillgång till obegränsat med support om du har några frågor eller funderingar. Du väljer själv om du är intresserad av automatisk förnyelse av LEI, och vid frågor får du svar inom 24 timmar.

Värt att veta om LEI

För dig som ska ansöka om ett LEI-nummer redan idag är det värt att veta hur numret eller koden består av 20 tecken som baseras på ISO standard 17442. LEI-numret ser till så att kriminella aktiviteter i anknytning till ekonomi hindras, och LEI-numret har upplysningar om den juridiska enhetens ägarstruktur. Om du befinner dig i en position där du behöver ett LEI-nummer är det lätt och smidigt att ansöka om detta redan idag på bara några minuter.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.