Hur säkert är det att handla med kryptos?

Kryptovalutor, de digitala valutorna som Bitcoin och Ethereum, har verkligen varit omtalade i år. Från Elon Musks enorma investeringar till kinesiska finansledare och Dogecoins. Vi kommer inte fokusera så mycket på det som omgett kryptovärlden den senaste tiden men snarare diskutera den fråga som de flesta kryptointresserade ställer, nämligen “Hur säkert är det att handla med kryptos?”.

Till att börja med är kryptovalutor, precis som alla investeringar, volatila och innefattar en del risker. Börja aldrig investera om du inte har tillräckligt med pengar att förlora och börja för guds skull inte investera utan tillräckligt med kunskap inom området.

Digitala valutor, Blockchain-teknik och cyberbrott

Inom kryptovärlden finns det några risker som inte är lika vanliga på traditionella finansmarknader. Kryptovalutor har nämligen länge varit benägna att utsättas för cyberbrott. Dessa överträdelser inom säkerheter har lett till förluster för investerare som fått sina digitala tillgångar stulna. Men åter igen, detta kan hända inom andra investeringsmarknader också – det är bara inte lika vanligt.

Utöver detta har det tyvärr också förekommit bedrägerier inom kryptovärlden. Tyvärr finns det många som lovar investerare förträfflig avkastning utan att uppfylla löftena. Därför är det så oerhört viktigt att man vänder sig till en legitim handelsplattform av kryptovalutor, som exempelvis 1k daily profit appen. Men även om man hittar en legitim sajt att investera i krypto med är det återigen viktigt att komma ihåg valutans volatilitet. Värdet kan stiga och sjunka markant på en enda dag. Den banbrytande blockchain-tekniken är spännande men riskfylld. Att köpa kryptovalutor är en väldigt riskfylld investering och därför bör du vara beredd på att förlora pengar.

För att gå tillbaka till Blockchain teknologin så är detta något som ökar säkerheten. Denna tekniska process gör nämligen det svårare för hackers att manipulera. Dessutom kräver transaktioner med kryptos och blockchain en tvåfaktorsautentiseringsprocess. Man blir exempelvis ombedd att ange ett användarnamn samt ett lösenord för att genomföra en transaktion och då kan man även behöva ange en kod som skickas via ett sms till ens telefon.

Investera i kryptovalutor säkert

Som vi tidigare betonat är alla investeringar riskabla. Enligt många experter är kryptovalutor dock de mest riskabla tillgångarna; men det beror såklart också på hur man ser på det. Några menar att investeringar i kryptovalutor är oerhört säkra tack vare blockchain-tekniken och liknande experter menar att kryptovalutor kan uppnå värden på flera miljarder.

Planerar du att investera i kryptovalutor är det viktigt att du vidtar de säkerhetsåtgärder som finns. Till att börja med föreslår vi att du inte investerar några stora summor pengar på grund av deras volatilitet. Kör med några hundralappar om du har över och se hur det går. Härefter är det viktigt att du endast använder dig av legitima handelsplattformar och eventuella kryptorobotar för att genomföra dina köp.

En annan viktig säkerhetsaspekt att ha i åtanke är lagringen av kryptovalutorna. Du kan lagra kryptovalutor i så kallade digitala plånböcker eller på en börs. Det finns en uppsjö av alternativ där alla har sina egna fördelar, tekniska krav och säkerhetsfaktorer. Undersök dina möjligheter innan du kommer igång och investera säkert!

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.