Köpa billiga domäner

Om du har en hemsida eller har planer på att skaffa en hemsida så behöver du först köpa en domän eller ett domännamn. Beroende på vilken marknad du vill inrikta dig på så bör du välja ett domännamn med rätt toppdomän. Om du exempelvis planerar att inrikta dig på den svenska marknaden så bör skaffa en .se domän, eller om du vill inrikta dig internationellt på engelska så är en .com domän det bästa alternativet. Oavsett vilket så vill du mest troligt köpa en domän som är billig.

Billiga domännamn

Domännamn kostar lite olika beroende på om det är en så kallad premiumdomän och vilken toppdomän det gäller. En premiumdomän är ett domännamn som oftast är kort och innehåller ordet av något som är väldigt populärt och som det söks efter i stora volymer på internet. En premiumdomän kan kosta från ett par tusenlappar upp till flera hundra tusen. Men för en vanlig domän så ligger priserna oftast omkring 130kr – 300 kr, beroende på vilken toppdomän det gäller.

De vanligaste toppdomänerna idag är .se och .nu för Sverige, .com, .net, .org och .EU för internationella sajter som riktar sig mot flera olika länder på engelska. Andra toppdomäner som också finns tillgängliga och som blivit mer populära på senare tid är .me, .biz och .info. Dessa domäner ligger någonstans kring 110kr – 270 kr, beroende på vilket webbhotell eller domänregistrator man väljer att köpa domännamnet hos. Domännamn för den svenska marknaden ligger i regel på 140kr – 180kr beroende på var du köper dem. Ett bra tips är att jämföra billiga domäner för att hitta det bästa priset. ’

Domännamn hos ditt webbhotell

Om du redan har ett webbhotell, eller har planer på att skaffa ett så kan du med fördel köpa din domän direkt från dem. Dels är det väldigt enkelt att registrera en domän direkt hos sitt webbhotell, men du får ofta ett bra pris och tillgång till den direkt så du kan komma igång med din webbplats så snabbt som möjligt. Priserna på domäner skiljer sig åt hos olika webbhotell men ligger i regel på ganska jämn nivå. Några av de billigaste domänerna kan du hitta hos Inleed webbhotell och FS Data. De erbjuder .se domäner för 113 – 149 kronor, vilket är relativt låga priser för ett domännamn.

När du har hittat en billig domän och köpt och registrerat det hos ditt webbhotell så är du ägare av domänen och kan börja sätta upp din hemsida på den. Ett tips om du har planer på att expandera din hemsida och utöka målgruppen internationellt är dock bra att komma ihåg att registrera andra toppdomäner på samma domännamn för att förhindra att någon annan tar ditt namn med en annan toppdomän.

Om man är kreativ och har lite tur så kan man hitta ett riktigt bra domännamn som man köpa billigt och sedan sälja för en betydligt större summa pengar om det finns ett stort intresse för just det domännmanet. Många webbhotell som exempelvis Loopia har ofta kampanjer på .se domäner som ibland säljs så billigt som för 9kr/st. Vi kan starkt rekommendera att du införskaffar flera av dessa billiga domäner då kampanjer pågår hos ett webbhotell.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.