Kryptoplånböcker – så fungerar dem

En kryptoplånbok är en sorts programvara som lagrar privata och offentliga “nycklar”. Dessa nycklar interagerar med så kallade “blockchains” för att möjliggöra det för dess användare att skicka och ta emot digitala valutor.

Idag används kryptoplånböcker av människor världen över för att genomföra transaktioner med kryptovalutor som exempelvis Bitcoin och Ethereum. Dessa “plånböcker” blandas ofta ihop med klassiska plånböcker, men faktum är att det är mycket som skiljer dem åt. Kryptoplånböcker är inget som vanliga plånböcker där vi samlar våra sedlar, kort och mynt. Förvirrande? Låt oss förklara kryptoplånböcker nedan.

Kryptovaluta – vad är det?

Innan vi går in på de smidiga plånböckerna för dessa unika digitala valutor kan det vara bra att definiera själva kryptovalutorna. I grund och botten är kryptovalutor som sagt digitala valutor, det vill säga valutor som används för att genomföra transaktioner online. Några kända kryptovalutor är Bitcoin, Dogecoin, Ripple och Ethereum.

Kryptovalutor används idag på vissa e-butiker, men vanligare är det att man investerar med de digitala valutorna, exempelvis via automatiserade kryptovalutaprogramvaror som Bitcoin Code. Du kan läsa mer om denna banbrytande teknik på bitcoin code officiella webbplats, men rent kortfattat genomförs marknadsanalyser, signalgenereringar och orderutförande av en automatiserad programvara.

Kryptoplånböcker – valutornas kryp-in

Kryptoplånböcker är således där kryptovalutor som Bitcoin, Dogecoin, Ripple och Ethereum lagras. Men plånböckerna är något mer komplexa än så. Faktum är att det är här de så kallade offentliga och privata nycklarna lagras, och alla transaktioner genomförs med hjälp av den banbrytande Blockchain-tekniken.

För att gå in på de ännu mer tekniska bitarna, signerar personen som skickar kryptovaluta till någon äganderätt till mynten i mottagarens plånbok. För att kunna spendera dessa digitala pengar låser man upp plånboken med hjälp av nycklarna. Om nycklarna matchar plånboken kommer pengarna överföras på korrekt sätt, om inte så går pengarna i retur. Se det lite som att genomföra ett köp online där man signerar transaktionen med sitt BankID. Skriver man fel kod går köpet inte igenom. Lite så fungerar det med Blockchain och kryptoplånböcker!

Hur säkra är kryptoplånböckerna?

Det är mycket kontroversiella diskussioner kring kryptovalutor idag. Några menar att det är de säkraste transaktionerna man kan göra idag, medan andra påstår att digitala valutor inte är att lita på. Så vem ska man lita på?

Man kan säga att säkerhetsnivån baseras på vilken plånbok man använder och leverantören av denna tjänst. Det är viktigt att se till att plånboken du väljer uppfyller dina specifika säkerhets- och användarhetsbehov innan du börjar använda dig av någon! Minst lika viktigt är det att handla med kryptovalutor på legitima handelsplattformar som https://empire-xcoin.com/se för att vara säkra sidan.

Sist men inte minst är det viktigt att ha i åtanke att handla och köpa kryptovalutor, som med alla andra investeringstillgångar, kommer med några risker. Värdet kan sjunka eller stiga från en dag till en annan, vilket kan resultera i stora förluster för den med otur. Se därför till att du hanterar dina digitala mynt på rätt sätt, lagrar dem i en säker kryptoplånbok och använder dig av en legitim handelsplattform!

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.