Så ser du svensk TV online när du befinner dig utomlands

När du reser utanför Sverige kommer du många gånger stöta på att du inte kan se vissa svenska tv-program. Några gånger får du inte ens tillgång till en svensk hemsida med olika svenska tv-program. Detta beror på att några hemsidor begränsar åtkomsten till deras innehåll baserat på användarens plats. Därför är chansen stor att du inte kommer kunna titta på svensk TV utomlands.

På grund av upphovsrätts- och licensskäl kan du inte titta på svensk tv utomlands, varken på en tv eller online. TV-apptjänster och innehållsleverantörer licensierar exklusiva rättigheter till olika sändningsföretag, vilket innebär att det är långt ifrån alltid du kan se svensk tv utomlands. Det betyder dock inte att du inte kan se de programmen du saknar mest när du befinner dig på andra sidan jorden. Det finns hjälp att få!

Vi snackar naturligtvis om VPN-tjänster. Med en VPN kan du nämligen streama svensk tv trots att du befinner dig i Thailand, Australien eller Spanien. I följande artikel kommer vi gå igenom hur samt vilka VPN-tjänster som är bäst för dig som saknar svensk TV. Om du istället vill läsa mer om hur du får tillgång till olika svenska tv-kanaler med en VPN kan du läsa Scandinavia.lifes guide.

Så fungerar det

Varje VPN fungerar på samma sätt – det avleder din enhets anslutning bort från din internetleverantörs och använder istället sig av sina egna servrar. Detta innebär att din internetleverantör inte kan se vad du tittar på, och en extra bonus är att VPN-servertrafiken är betydligt mer krypterad än anslutningen från din egen router.

En VPN för streaming kan sålunda ge dig tillgång till svenskt innehåll när du befinner dig utomlands genom att omdirigera din anslutning genom en av dess servrar i Sverige. Genom att göra detta kommer du kunna komma åt allt innehåll som vanligtvis bara är tillgängligt i Sverige om du befinner dig där fysiskt. Smart va?

De bästa VPN-tjänsterna för att streama svenskt innehåll

Även om det inte är det enklaste att jämföra VPN-tjänster, finns det några kriterier att fokusera på när man söker efter en VPN för att titta på svensk TV utomlands online.

Svenska servrar tillgängliga

Det absolut viktigaste är såklart att det måste finnas svenska servrar att koppla upp sig på. Om inte det finns svenska servrar kan du inte se svensk TV.

VPN-tjänsten är användarvänlig

Vissa VPN-tjänster erbjuder ett bättre gränssnitt än andra. Välj en som DU tycker är användarvänlig.

Hastigheten är snabb

Om du ska streama innehåll måste hastigheten vara snabb, annars kommer du inte kunna njuta av att se de program du saknar hemifrån.

Vi har granskat några av de VPN-tjänster som går att streama svensk TV med hjälp av och kommit fram till följande rangordning:

NordVPN: En VPN-tjänst med stabila hastigheter och över 180 servrar, däribland svenska.

ExpressVPN: En VPN-tjänst som är snabb och hjälper till att bekämpa bandbreddsbegränsningar med dess delade tunnelfunktion.

PureVPN: Väldigt populär VPN-tjänst som låter dig streama svensk TV och samtidigt öka din integritet online.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige i 2020
All rights reserved.