Så ser du svensk TV online när du befinner dig utomlands

När du reser utanför Sverige kommer du många gånger stöta på att du inte kan se vissa svenska tv-program. Några gånger får du inte ens tillgång till en svensk hemsida med olika svenska tv-program. Detta beror på att några hemsidor begränsar åtkomsten till deras innehåll baserat på användarens plats. Därför är chansen stor att du inte kommer kunna titta på svensk TV utomlands.

På grund av upphovsrätts- och licensskäl kan du inte titta på svensk tv utomlands, varken på en tv eller online. TV-apptjänster och innehållsleverantörer licensierar exklusiva rättigheter till olika sändningsföretag, vilket innebär att det är långt ifrån alltid du kan se svensk tv utomlands. Det betyder dock inte att du inte kan se de programmen du saknar mest när du befinner dig på andra sidan jorden.

När man ska titta på svensk TV utomlands via datorn finns det olika sätt att gå tillväga. Till att börja med behöver man antingen en sida eller en programvara som gör att man kan se program och tv utanför Sveriges gränser. Det finns program som exempelvis en VPN-tjänst som gör att du själv kan ställa in varifrån du surfar. En del sidor är geo-blockerade, vilket betyder att man endast kan få åtkomst till sidorna när man befinner sig i ett speciellt geografiskt område.

Med en VPN kan du streama svensk tv trots att du befinner dig i Thailand, Australien eller Spanien. I följande artikel kommer vi gå igenom hur samt vilka VPN-tjänster som är bäst för dig som saknar svensk TV. Om du istället vill läsa mer om hur du får tillgång till olika svenska tv-kanaler med en VPN kan du läsa Scandinavia.lifes guide.

Så fungerar det med svensk tv utomlands med VPN

Varje VPN fungerar på samma sätt – det avleder din enhets anslutning bort från din internetleverantörs och använder istället sig av sina egna servrar. Detta innebär att din internetleverantör inte kan se vad du tittar på, och en extra bonus är att VPN-servertrafiken är betydligt mer krypterad än anslutningen från din egen router.

En VPN för streaming kan sålunda ge dig tillgång till svenskt innehåll när du befinner dig utomlands genom att omdirigera din anslutning genom en av dess servrar i Sverige. Genom att göra detta kommer du kunna komma åt allt innehåll som vanligtvis bara är tillgängligt i Sverige om du befinner dig där fysiskt.

Detta behöver du ha för att kunna se tv utomlands

En VPN-tjänst gör att du själv ställer in din placering. De hemsidor du sedan besöker kan inte se din faktiska placering utan endast den som du själv har ställt in. Det gör att du får åtkomst till sidor som annars är blockerade utanför ett visst område. Exempelvis kan du se tv-serier som endast är utgivna i USA även om du skulle befinna dig i Sverige.

Ett annat sätt att gå tillväga är givetvis att använda en sida som är öppen för alla geografiska områden eller för just det geografiska område som du befinner dig i. En annan sak som kan vara bra att tänka på är att man behöver ha ett virusprogram. När man rör sig på internet, oavsett om man bara surfar runt eller använder sin dator för arbete eller dylikt, är ett välfungerat virusprogram A och O.

De bästa VPN-tjänsterna för att streama svenskt innehåll

Även om det inte är det enklaste att jämföra VPN-tjänster, finns det några kriterier att fokusera på när man söker efter en VPN för att titta på svensk TV utomlands online.

Svenska servrar tillgängliga

Det absolut viktigaste är såklart att det måste finnas svenska servrar att koppla upp sig på. Om inte det finns svenska servrar kan du inte se svensk TV.

VPN-tjänsten är användarvänlig

Vissa VPN-tjänster erbjuder ett bättre gränssnitt än andra. Välj en som DU tycker är användarvänlig.

Hastigheten är snabb

Om du ska streama innehåll måste hastigheten vara snabb, annars kommer du inte kunna njuta av att se de program du saknar hemifrån.

Vi har granskat några av de VPN-tjänster som går att streama svensk TV med hjälp av och kommit fram till följande rangordning:

NordVPN: En VPN-tjänst med stabila hastigheter och över 180 servrar, däribland svenska.

ExpressVPN: En VPN-tjänst som är snabb och hjälper till att bekämpa bandbreddsbegränsningar med dess delade tunnelfunktion.

PureVPN: Väldigt populär VPN-tjänst som låter dig streama svensk TV och samtidigt öka din integritet online.

Tänk på säkerheten på internet

Här i artikeln har vi tagit upp lite konkreta tips och förslag på saker som kan vara bra att tänka på, när man ska titta på tv över internet. Vi har dessutom tagit upp hur man ska gå tillväga för att kunna få tillgång till svenska tv-program utomlands. Såsom att när man väl har skaffat ett abonnemang, som gör att man kan titta på tv oavsett vilken geografisk placering man har, eller skaffat en VPN-tjänst, som gör att man kan använda vilken hemsida som helst, då är det bara säkerheten som återstår.

Vi nämner i ovanstående att det bra att tänka på säkerheten en extra gång. En tumregel är att ofta kontrollera statusen på sitt virusprogram. När det väl är på plats så är det bara att kasta sig i soffan. Nu har du förhoppningsvis fått lite överblick över hur man kan göra när man ska titta på tv utomlands. Man kan givetvis göra på många olika sätt och detta är bara ett av många tips som finns att tillgå.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.