Säkerhetsåtgärder för tryggt pokerspelande via din mobiltelefon

Efterfrågan för on-demand underhållning ökar lavinartat världen över, inte minst i Sverige. Vi föredrar att kunna njuta av våra favoritspel vart vi än befinner oss, när som helst på dygnet. Det har bland annat lett till att pokersajter blivit allt mer populära, och särskilt deras mobilvänliga versioner.

I takt med att fantastiska mobila plattformar som dessa blivit allt mer vanligare har dock även cyberkriminalitet ökat. Trots att säkerhet fortsätter att vara en topprioritet hos majoriteten av alla pokersajter hittar hackers små kryphål. För att undvika att du och din mobil utsätts för fara när du spelar pokerspel via din mobiltelefon föreslår vi därför att du vidtar de säkerhetsåtgärder vi listar nedan.

Ha ett antivirusskydd och/eller använd dig av en VPN-tjänst

Om du spenderar mycket tid online via din mobil, och inte bara på pokerappar, är det ingen dålig idé att investera i ett pålitligt antivirusskydd och/eller ett VPN. Detta är särskilt viktigt om det krävs att du laddar ner något på din enhet för att börja spela. Många gånger när man snackar om virusskydd och VPN-tjänster så tänker man på att dessa endast används på datorer. Men det är helt fel. Det är minst lika viktigt att du nyttjar en av dessa eller bägge när du spelar poker från din mobiltelefon.

Spela på en legitim & licensierad pokersajt

En annan säkerhetsåtgärd att vidta är att se till att du endast spelar på legitima och licensierade pokersajter från din mobil. Vi föredrar alltid att man väljer svenska pokersajter. Dessa finns det gott om på den svenska marknaden idag och du hittar ett fint utbud hos pokerregler.nu. Väljer du en mobilversion av en pokersajt som regleras av en annan licens än den svenska rekommenderar vi att du noggrant granskar den innan. Givetvis finns det många legitima pokersajter utanför Sveriges gränser – men för att vara på säkra sidan är det bra att göra sin efterforskning.

Använd din mobil med sunt förnuft

Det räcker inte med att du är uppmärksam mot virus och hackers när du spelar poker via din mobil. Din mobil är en heltäckande enhet, vilket som innebär att om du råkar ut för ett virus när du gör något annat på din mobil så kan det drabba dig även när du spelar poker! Här är det återigen viktigt att du har ett antivirusskydd nedladdat som kan ge dig varningar när det är ett virus i närheten. Men innan det är för sent är det också viktigt att du använder din mobil med sunt förnuft. Klicka inte på några skumma länkar och öppna inte några konstiga sms. Då finns det en risk för att du drabbas av ett virus eller malware!

Spela inte på ett offentligt Wi-Fi

Den sista säkerhetsåtgärden för tryggt mobilt pokerspelande är att inte surfa på ett offentligt Wi-Fi. Eller, visst får du göra det – men undvik att spela poker när du gör det. När du ansluter dig till ett offentligt Wi-Fi, det vill säga det utanför ditt hem, är chansen för att utsättas av ett cyberbrott större. Åtminstone om du surfar på sidor där lösenord krävs och/eller genomför transaktioner. Vänta tills du kommit hem istället!

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.