Skydda din Samsung Galaxy S22 Plus med ett bra skal och andra säkerhetsverktyg

Om du införskaffat dig en Samsung Galaxy S22 Plus nyligen är du troligen väldigt försiktig med denna. Även om Samsungs smartphones ska klara det mesta bör de fortfarande utrustas med ett skal. Ett skal skyddar nämligen din Galaxy S22 Plus mot både repor och skador.

När det kommer till Galaxy S22 Plus skal finns det ett par olika alternativ på marknaden att välja mellan. Några bättre än andra. Vi kommer gå igenom vilka skal som är mest prisvärda när det gäller kvalitet och skydd, samt gå igenom ytterligare säkerhetsåtgärder som kan vara bra att anamma för din Galaxy S22 Plus.

Högkvalitativa skal direkt från Samsung

Samsung har själva ett bra utbud av olika skal och fodral som Galaxy S22 Plus-ägaren kan välja mellan för att skydda sin mobil.

Till att börja med rekommenderar vi att man införskaffar ett skärmskydd, då dessa skyddar mot repor och damm. Samsungs har utvecklat ett eget skärmskydd som fungerar med ultraljuds-fingeravtryck. Denna har dock ej lanserats ännu, men till dess finns det gott om billiga skärmskydd att köpa online.

För fodral erbjuder Samsung ett väldigt tillförlitligt fall-testat skal med ett steglöst gångjärn som dessutom gör att man kan ställa mobilen i 45 eller 60 grader. Skalet är definitivt värd sina 350 kronor.

Det finns även högkvalitativa skal från Samsung i den billigare prisklassen, så som Samsungs Clear Cover med stöttålighet. Även detta fungerar som ett bra skydd och kostar bara 200 kronor.

Skydda insidan med antivirusprogram

Det är väldigt osannolikt att ens Samsung-mobil utsätts av ett virus eller en skadlig programvara eftersom alla Galaxy- och Play Store-appar skannas innan nedladdning. Men konstiga annonser och mejl kan innehålla virus och annan skadlig programvara som kan ha förödande konsekvenser för mobilen. Därför kan ett antivirusprogram vara värt att överväga. Ett antivirusprogram är nämligen utformat för att upptäcka och ta bort virus och andra typer av skadlig programvara från mobilen.

Det finns väldigt många olika antivirusprogram att välja mellan för den som kan tänka sig att investera i ett sådant. Se till att välja ett bra och pålitligt skydd, som ett från Avast, Bitdefender, Kaspersky, Norton, McAfee eller Norton själva. Det rekommenderas inte att man använder ett antivirusskydd som inte har bra recensioner eller kommer från en välkänd aktör, då ett antivirusskydd i några fall kan visa sig vara en skadlig programvara.

Använd ett VPN när du surfar

VPN-tjänster för smartphones är ett pålitligt sätt att skydda sina internet-aktiviteter på. Eftersom massor av personlig information finns tillgänglig på ens mobil, älskar hackers att försöka komma åt mobiltelefoner. När man är ansluten till en internetuppkoppling ökar risken för identitetsstöld och andra faror relaterat till cybersäkerhet.

När en Samsung Galaxy S22 Plus-ägare använder sig av en VPN-tjänst kan hackers inte se vad denne gör på internet. Detta eftersom en VPN-tjänst skapar så kallade “krypteringstunnlar” som ger mobilägaren skydd genom att dölja ens data från andra. Med det sagt kan ingen få åtkomst till VPN-användarens personliga information, såsom bankkontoupplysningar eller liknande.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.