Titta på svensk tv utomlands

Efterfrågan på att kunna titta på tv via datorn blir allt större. I denna artikel kommer vi gå igenom hur du ska göra för att kunna titta på tv utomlands och dessutom tar vi upp lite saker som kan vara bra att tänka på. Det finns givetvis många olika sätt för att titta på tv via datorn och här tar vi upp ett av dessa, men det finns som sagt många flera tillvägagångssätt på internet.

När man ska titta på svensk TV utomlands via datorn finns det olika sätt att gå tillväga. Till att börja med behöver man antingen en sida eller en programvara som gör att man kan se program och tv utanför Sveriges gränser. Det finns program som exempelvis en VPN-tjänst som gör att du själv kan ställa in varifrån du surfar. En del sidor är geo-blockerade, vilket betyder att man endast kan få åtkomst till sidorna när man befinner sig i ett speciellt geografiskt område.

Detta behöver du ha

En VPN-tjänst gör att du själv ställer in din placering. De hemsidor du sedan besöker kan inte se din faktiska placering utan endast den som du själv har ställt in. Det gör att du får åtkomst till sidor som annars är blockerade utanför ett visst område. Exempelvis kan du se tv-serier som endast är utgivna i USA även om du skulle befinna dig i Sverige.

Ett annat sätt att gå tillväga är givetvis att använda en sida som är öppen för alla geografiska områden eller för just det geografiska område som du befinner dig i. En annan sak som kan vara bra att tänka på är att man behöver ha ett virusprogram. När man rör sig på internet, oavsett om man bara surfar runt eller använder sin dator för arbete eller dylikt, är ett välfungerat virusprogram A och O.

Tänk på att kontrollera

Det finns en hel drös med sidor på internet som erbjuder tv-program, tv-serier och filmer. En del sidor är mer välkända än andra och kan då tyckas vara mer betrodda. Det betyder att en välkänd hemsida som försäkringskassan.se är mer betrodd än vad en okänd utländsk hemsida är. Men det är viktigt att man har ett virusprogram, oavsett vilken sida man använder.

Här i artikeln har vi tagit upp lite konkreta tips och förslag på saker som kan vara bra att tänka på, när man ska titta på tv över internet. Vi har dessutom tagit upp hur man ska gå tillväga för att kunna få tillgång till svenska tv-program utomlands. Såsom att när man väl har skaffat ett abonnemang, som gör att man kan titta på tv oavsett vilken geografisk placering man har, eller skaffat en VPN-tjänst, som gör att man kan använda vilken hemsida som helst, då är det bara säkerheten som återstår.

Vi nämner i ovanstående att det bra att tänka på säkerheten en extra gång. En tumregel är att ofta kontrollera statusen på sitt virusprogram. När det väl är på plats så är det bara att kasta sig i soffan. Nu har du förhoppningsvis fått lite överblick över hur man kan göra när man ska titta på tv utomlands. Man kan givetvis göra på många olika sätt och detta är bara ett av många tips som finns att tillgå.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.