Utländska streamingtjänster som går att tillgå med en VPN

Trots ett massivt utbud av streamingtjänster i landet finns det tyvärr några utländska tv-serier och filmer som inte går att se med dessa. Att streama från en utländsk streamingtjänst är dock inte alltid möjligt om man befinner sig i Sverige, då streamingsites tenderar att regionsbegränsa innehåll.

Som tur är finns det sätt att tillgå utländska streamingtjänster och deras innehåll: med hjälp av en VPN-tjänst. Vi är experter på VPN-tjänster och därför har vi valt att lista några av de utländska streamingtjänster som går att tillgå med hjälp av en VPN.

Hur används en VPN på streamingsites?

Innan vi går in på de utländska streaming sites som vi rekommenderar att man utforskar med hjälp av en VPN, vill vi förklara lite kortfattat hur dessa tjänster används på sådana sidor.

Varje VPN fungerar på samma sätt – de avleder din enhets anslutning bort från din internetleverantörs med hjälp av så kallade VPN-tunnlar och använder sig istället av sina egna servrar. När man använder en VPN-tjänst kan ens internetleverantör inte se vad man tittar på, och dessutom är VPN-servertrafiken mycket mer krypterad.

En VPN för streaming kan därför ge dig tillgång till utländska streamingsites genom att omdirigera din anslutning genom en av dess servrar i ett främmande land. Genom att göra detta kan du se på streaminginnehåll från vilket land som helst, bara du kopplar upp dig på en IP-adress i detta land med hjälp av VPN-tjänst!

3 utländska streamingtjänster som kräver en VPN

1.     Hulu

Hulu är en amerikansk streamingtjänst som inte riktar sig mot svenska tittare och därför blockerar de med svensk IP-adress. Befinner man sig i ett annat land än USA får man alltså inte streama innehåll från Hulu. Hulu har över 60 populära TV-kanaler och möjliggör dessutom för användare att spela in program och se repriser. En del av innehållet går inte att tillgå från andra streamingtjänster, vilket gör att många försöker undgå regionsbegränsningarna med hjälp av en VPN-tjänst.

Vill du streama innehåll från Hulu behöver du alltså bara koppla upp dig på en amerikansk IP-adress med hjälp av en välrenommerad VPN.

2.     BBC iPlayer

BBC iPlayer är en streamingtjänst från brittiska BBC som erbjuder ett brett urval av filmer, serier och sport. De erbjuder dessutom live-tv från många av BBC:s kanaler, vilket lockar många svenskar. Befinner man sig inte i Storbritannien kan man inte streama BBC iPlayer, åtinstone inte utan en VPN-tjänst.

Har du en VPN-tjänst installerad kan du välja en brittisk server i VPN-programmet och öppna upp geoblockeringen med denna. Då kan du streama innehåll från BBC iPlayer från din mobil, surfplatta eller dator.

3.     Netflix

Det kanske verkar konstigt – Netflix har vi ju i Sverige. Men saken är den att innehållet på Netflix varierar beroende på vilket land man befinner sig i. Amerikanska Netflix har till exempel ett helt annat utbud än svenska Netflix, även om det såklart finns många titlar som är de samma på bägge håll.

Vill du tillgå innehåll som ännu inte finns på svenska Netflix kommer du därför högst sannolikt kunna hitta det på amerikanska Netflix. Då kopplar du upp dig på en amerikansk server med hjälp av en VPN-tjänst!

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.