Vad är en minidrönare?

Drönare finns i alla storlekar. Från de stora obemannade flygplan som används för spaning till de minsta varianterna som får plats i din ficka. De allra flesta privatpersoner kör den mindre varianten av drönare. Det är en prisfråga och en fråga om vad man kan hantera. Men vad är då en minidrönare?

För 15-20 år sedan tänkte man inte på något en privatperson har som leksak när man hörde ordet drönare. På den tiden var en drönare synonymt med de obemannade flygplan som användes för militära uppdrag. Det har hänt en hel del sedan dess.

Det kom drönare som var mindre men de var fortfarande väldigt dyra. Det var något som polis och räddningstjänst kunde använde då de skulle arbeta men ingenting en civilperson skulle ha råd med. Sen kom fler varianter och priserna började falla. De började säljas i de butiker som annars har koncentrerat sig på teknik.

Idag kan en privatperson köpa en drönare relativt billigt. De används dels för att ha roligt med och ta spektakulära bilder, men även av yrkesmän för att underlätta deras jobb. Jobb som har varit farliga att utföra kan nu till viss del utföras med hjälp av en drönare

Olika storlekar

Det finns alltså idag olika storlekar på drönare som riktar sig direkt mot konsumenterna. En variant är de så kallade minidrönarna. Det är de drönare som ofta är i hopfällbara, alltså att rotorblad kan plockas av och armarna fällas in. Detta gör att de bli väldigt små när de förvaras eller transporteras. När man vill flyga dem så fäller man ut armarna och sätter på rotorbladen på nytt.

Det är med andra ord väldigt smidigt. En annan egenskap som är genomgående för minidrönarna är att de är väldigt lätta i vikt. Det går alldeles utmärkt att stoppa ner dem i ryggsäcken eller ha dom i en tygkasse när man är på språng.

Detta har inneburit att de blivit väldigt populära bland människor som exempelvis är ute och seglar eller vandrar i fjällen. De modeller som är utrustade med kamera kan ta häftiga bilder i dessa vackra miljöer.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.