Bästa VPN-tjänsterna för gaming

Ett virtuellt privat nätverk, alltså en VPN-tjänst, är ett kraftfullt verktyg när det kommer till gaming.

Det viktigaste för gamers är en snabb internetanslutning så att de slipper utstå lagg och annat som drar ner kvaliteten på deras spelande. Utöver detta så är det viktigt för många gamers att deras integritet inte är hotad när de spelar, samt att de kan njuta av spel från hela världen – och därmed slippa geoblocks. Dessa ting kan gamers enklare uppnå med hjälp av en VPN-tjänst.

Varför en VPN-tjänst vid gaming?

Innan vi går in på de bästa VPN-tjänsterna (enligt oss) för gaming vill vi gärna dyka in i varför det är så fördelaktigt för gamers att använda sig av en VPN-tjänst. Du kan även läsa här om vad är VPN egentligen?

Först och främst får man tillgång till geoblockade spel från sitt hemland. Många spel, allt från de senaste titlarna till casino online begränsar sitt utbud till spelare inom landet där de lanseras. Med det sagt kan man som gamer gå miste om mycket bara genom att bara befinna sig utanför ett lands gränser. Vilken tur att detta går att lösa med hjälp av en VPN-tjänst! Då ansluter man sig helt enkelt bara till en IP-adress i det berörda landet med hjälp av sin VPN-server och kan därmed åtnjuta flera timmars underhållning utan att lämna sitt hemland!

Utöver att undgå regionsbegränsningar skyddar man sig mot hackers. VPN-tjänster är trots allt mest kända för sin förmåga att göra ens internethistorik privat. Ansluter man sig till en VPN-server anonymiseras ens surfande och därmed minimeras chansen för att ens dator drabbas av olaga intrång. Faktiskt så är det säkraste sättet att surfa online idag med en VPN-tjänst, så om säkerhet är högt prioriterat i sitt liv bör man ansluta sig till en VPN även när man beger sig in i gaming-världen.

Bästa VPN-tjänsterna för gaming

Låt oss nu gå vidare till vilka VPN-tjänster vi föreslår för gaming. Alla tjänster listade nedan uppfyller vissa kriterier för gaming. Det vill säga att de inte försämrar ens internetanslutning samtidigt som de uppfyller krav kring integritet och säkerhet.

1.     NordVPN

NordVPN är en av våra självklara favoriter när det kommer till VPN för gaming. Varför? Jo bland annat för att NordVPN har över 5,000 servrar i mer än 60 länder. Samtidigt möjliggör NordVPN en väldigt stabil och snabb internetanslutning, vilket i våra ögon är bland det viktigaste när det kommer till VPN-tjänster för gaming. NordVPN är också en väldigt billig VPN-gentemot många andra tjänster.

2.    Surfshark

Tvåa på listan är ytterligare en billig variant, nämligen Surfshark. Denna VPN-tjänst opererar med omkring 1,700 servrar i 63 länder – samtidigt som man försäkrar sig om att få en snabb internetanslutning. En annan klar fördel är att Surfshark accepterar Bitcoin – snacka om goda nyheter för gamers!

3.    ExpressVPN

Som trea har vi valt välkända ExpressVPN som har över 3,000 servers i 94 länder. Internetanslutningen är definitivt att skryta med och de uppfyller verkligen alla krav vi har på en VPN-tjänst för gaming. Den enda nackdelen, och anledningen till varför vi placerat dem som 3:a, är att det är ett mycket dyrare alternativ än ovan nämnda tjänster.

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.