Varför ska du definitivt ha en VPN-applikation installerad år 2021?

Fjärranslutning till arbete och universitet har blivit vanligt och även videokonferenser, inte bara på jobbet utan också med familj och vänner. Internethandel eller e-handel är något vi är vana vid, och även onlinespel avnjuts allt mer. Men alla dessa aktiviteter som nu är vanligt förekommande, kräver säkerhet när vi ansluter till internet, för att skydda inte bara våra uppgifter utan även vår integritet.

Vad är VPN?

Det är här som vikten av det virtuella privata nätverket (VPN) kommer in, en teknik som skapar ett slags tunnel genom vilken data överförs krypterad. Det här gör det svårare för hackare att stjäla konfidentiell information eller exponera privat material, en favoritsport bland hackare. Tekniken gör det alltså möjligt att skapa en säker anslutning via ett pulikt nätverk som internet.

Den här tekniken har huvudsakligen använts av företag för att garantera en säker anslutning för anställda från deras hem eller hotell, så att de kunde ha tillgång till företagets data när som helst. Nu är den också en nödvändighet för studenter som är konstant virtuellt anslutna till sina utbildningscenter, för familjer som har frekventa videokonferenser från allt mer avlägsna platser, och självklart för gamers som vill kunna njuta av den här aktiviteten som för många är en passion på ett säkert sätt, eller andra liknande aktiviteter som (till exempel https://www.mrgreen.com/sv/betting) eller någon annan underhållningssajt.  

VPN för alla smaker: för användning privat och i jobbet

Anslutning via ett VPN har blivit en nödvändighet idag, inte bara för privata företag eller myndigheter, utan också för medborgare.

Till och med gamers, som tidigare har undvikit VPN och hävdat att de har en negativ inverkan på internetanslutningen – och detta är en mycket viktig punkt för en tävlingsspelare – använder idag den här tekniken på sina enheter oavsett om det är en PC, laptop eller smartphone.

Miljontals gamingfans i hela världen har ändrat sin syn, då det har visat sig att VPN representerar en väldigt användbar säkerhetsåtgärd även för deras spelkonsoler. VPN kan till exempel skydda mot Man-in-the-Middle-attacker (MITM), och hjälpa till med att bekämpa skadeprogram. Det här är extra viktigt om man är ansluten till internet från ett publikt nätverk.

Hur ska man välja ett VPN?

Att ansluta via ett VPN fungerar såhär: när du ansluter via ett VPN har du tillgång till en VPN-leverantörs server, och du kommer att surfa via den. Det finns gratis eller betalda VPN, och den huvudsakliga skillnaden är att de som är gratis i huvudsak kan lagra information från de hemsidor du ansluter till ofta, och de kan senare sälja den. Det finns företag som är inriktade på att erbjuda betalda VPN-tjänster, men som också erbjuder några gratisversioner. Dessa visar sig ofta vara mer pålitliga.

Men när du väljer ett VPN, behöver du inte bara tänka på om det är gratis eller inte. Du bör till exempel överväga hur många servrar som finns tillgängliga, och i vilka länder dessa är lokaliserade. Det här kan ge dig en uppfattning om huruvida din information kommer att vara säker. En annan viktigt aspekt är huruvida ett VPN är tillgängligt för användning på olika enheter som mobiltelefoner, stationära datorer, spelkonsoler etc.VPN-teknologin kommer i den närmaste framtiden sannolikt fortsätta vara en nyckel till att förbättra säkerheten vid internetanslutning. När allt fler människor använder de här verktygen, är det viktigt att vara medveten om vad som händer på en daglig basis med den här teknologin. Utbudet av de här verktygen ökar och blir allt mer diversifierat för att möta efterfrågan, både för stationära och mobila enheter. Men som vi har förklarat, är de inte alla likadana, och det är viktigt att välja den som

Alla de bästa VPN-tjänster för Sverige
All rights reserved.